147 yıllık tarihi otel 54 liraya satışta

Kettering’deki Tarihi The Royal Hotel Yeni Bir Sahip Arıyor

Gayrimenkul yatırımcısı Na’im Payman, İngiltere’nin Kettering kasabasındaki tarihi The Royal Hotel’i 2.2 milyon sterline satın aldı. Oteli düğün salonu, restoran, gece kulübü ve kafe olarak canlandırmayı planlayan Payman, projeye 1 milyon sterlin daha yatırdı. Ancak bütçesi tükenince oteli sadece 1 sterline satışa çıkardı.

Kraliçe’nin Uğrak Noktası

Kraliçe Victoria ve yazar Charles Dickens gibi birçok önemli ismi ağırlayan The Royal Hotel, yeni bir sahip arıyor. Satışa dahil olan yapılar arasında büyük bir balo salonu, cam kubbeli bilardo odası, eski bir bar alanı ve çeşitli etkinlik mekanları bulunuyor.

Yapının tam anlamıyla restore edilmesi ve orijinal projeye uygun hale getirilmesi için en az 1 milyon sterlin daha yatırım yapılması gerekiyor.

İçi Yanarak Satışa Çıkardı

Payman, oteli “büyük bir üzüntü” ile satışa çıkardığını belirtti. “The Royal Hotel’in bu kasaba için ne kadar özel olduğunu biliyorum. Bu otel hem geçmişi hem de halkın sevgisiyle benim için çok değerliydi. Kettering’in merkezine yeniden hayat verecek bir oluşum haline getirmek istemiştim” dedi.

Payman, yapılan harcamalar arasında tarihi belgelerin incelenmesi, mimari başvuruların hazırlanması ve dijital markalaşma çalışmalarının yer aldığını açıkladı.

Fırsat Mı Yoksa Yük Mü?

Yüksek tarihi ve mimari değere sahip bu yapıyı sadece 1 sterline almak cazip görünse de yeni sahibinin ciddi maliyetlere katlanması gerekecek. Ancak Kraliçe Victoria’nın konakladığı bir balo salonuna sahip olmak, bazı yatırımcılar için hala kaçırılmaz bir fırsat olabilir.

Related Posts

Son Dakika…. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcısı görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u görevden almasının ardından bu kez Altun’un yardımcısı Çağatay Özdemir’i de görevden aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcılıklarına, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ve İlhami Giray Şahin atandı.

Kastamonu’da Silah Kaçakçılığı Operasyonu

Taşköprü’de jandarma, silah kaçakçılığı yapan 4 şüpheliyi gözaltına aldı ve silahlar ele geçirildi.

14 Yıl Hapis Cezalı Şahıs Samsun’da Yakalandı

14 yıl 2 ay hapis cezası ile 2 yıldır aranan C.H. Samsun’da polis tarafından yakalandı.

Son veriler açıklandı: Aşırı sıcaklar 16 can aldı

Ülkenin afet yönetim kuruluşu tarafından yapılan bilgilendirmede 21-27 Temmuz haftasına ilişkin veriler paylaşıldı. Açıklanan son verilere göre bahsi geçen haftada 16 kişi aşırı sıcaklardan öldü 10 bin 804 kişi ise sıcaklık kaynaklı rahatsızlıklarla …

Britanya Başbakanı Starmer duyurdu: İsrail somut adım atmazsa Filistin devletini tanıyacağız

Britanya Başbakanı Starmer duyurdu: İsrail somut adım atmazsa Filistin devletini tanıyacağız

Tekirdağ’da ağlara takıldı: Tam 38 kilo ağırlığında

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde amatör balıkçılık yapan bir vatandaş, gölette 38 kilogram ağırlığında dev bir sazan balığı yakaladı.