Yemenli Husiler, alıkoydukları 153 kişiyi serbest bıraktı

Husiler, Yemen’de 153 Kişiyi Serbest Bıraktı

İran destekli Husiler, Yemen’de alıkoydukları 153 kişiyi “tek taraflı insani bir girişim” çerçevesinde serbest bıraktıklarını açıkladı. Bu olay, bugün Gazze’de gerçekleşen esir takasıyla eş zamanlı gerçekleşti.

Abdulkadir el-Murtaza adlı Husilerin Esirler Komitesi Başkanı, başkent Sana’da düzenlediği basın toplantısında, serbest bırakılanların çoğunlukla hasta, yaralı, yaşlılar ve ailesinin tek erkek çocuğu olan kişilerden oluştuğunu belirtti.

Bu insani girişimin bir mesaj taşıdığını vurgulayan Murtaza, hükümetin bu adımı doğru şekilde değerlendirmesini umduklarını ifade etti.

Kızılhaç Gözetimi Altında

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Husilerin serbest bıraktığı 153 kişiyi doğruladı. Yapılan açıklamada, bu kişilerin Kızılhaç’ın Sana’da düzenli olarak ziyaret ettiği ve yardım sağladığı tutuklular arasında yer aldığı belirtildi.

Kızılhaç, serbest bırakılan kişilere yönelik sağlık ve insani yardımların devam edeceğini duyurdu.

Related Posts

Kim Jong-un’dan ‘savaşa tam hazırlık’ mesajı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, dün düzenlenen özel kuvvetler taktiksel askeri tatbikatına katıldı. Kim, ordunun en kritik görevinin “savaşa tam hazırlık” olduğunu dile getirdi.

ABD’nin kararı Suriyeli bakanı canlı yayında ağlattı

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Suudi Arabistan’da yaptığı konuşmada, Suriye’ye yönelik yaptırımların kaldırıldığını ifade etti. Suriye Ekonomi Bakanı Nidal al-Shar, ABD’nin yaptırımlarının kaldırılmasının ardından canlı yayında gözyaşlarına …

Elon Musk’tan sürpriz karar: Tesla üretimi durdurdu işçiler evlerine gönderildi

Tesla ilk çeyrekte teslimatlarının yüzde 13 düşmesinin ardından Model Y ve Cybertruck hatlarındaki bazı işçilere Memorial Day (Anma günü) haftasında izin verdi ve üretimi durdurma kararı aldı. Ayrıca işçiler, şirketin fazla mesai saatlerini azalttığını ve fazla mesai yapanların disiplin cezasıyla karşı karşıya kalacağının bildirildiğini söyledi.

Erbakan: Uyuşturucu ticareti yapanlara idam cezasını getireceğiz

“Boşanmayı zorlaştıran evlenmeyi kolaylaştıran yasaları inşallah hayata geçireceğiz”

Müsavat Dervişoğlu’ndan tepki çeken hareket

Çeşitli ziyaretler için Şanlıurfa’ya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, sadece yayaların girebildiği Balıklıgöl’ü makam aracıyla gezdi.

Sapanca Gölü’nde hareketli dakikalar: Pedallı kanoyla alabora olan 3 kişi kurtarıldı

Sapanca Gölü’nde yunus diye tabir edilen pedallı kanoları alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarıldı.