Göle’de kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu

Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzurum’da Soğuk Hava ve Kar Yağışı Etkili Oldu

Ağrı, Kars, Ardahan ve Erzurum illerinde kar yağışı ve soğuk hava etkisini gösterdi. En yüksek noktalardan biri olan Kars-Digor kara yolu Hanlar Geçidi’nde 2286 rakımda kar yağışı devam etti, bu durum sürücülerin ilerlemesini zorlaştırdı.
Sarıkamış ilçesi, kar yağışının ardından soğuk havanın etkisi altına girdi ve gece hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceye kadar düştü. Bina çatılarında ve ağaçlarda buz sarkıtları oluştu.
Soğuk hava nedeniyle Acısu deresi ve küçük göletler dondu, ormanlık alandaki çeşmeler buz tabakasıyla kaplandı.
Esnaflardan Abdullah Kaya, ani soğuk hava değişimine dikkat çekerek, “Kar yağışı sonrasında hava çok soğudu, ağaçlar buz tuttu, gece sıcaklık -14 dereceye kadar düştü, araç camları buzla kaplandı.” şeklinde konuştu.
Ardahan’da da benzer şekilde soğuk hava etkisini gösterdi. Gece sıcaklığı -8 dereceye kadar düştü ve cadde-sokaklarda buzlanma oluştu.
Ağrı’da yüksek rakımlı bölgelerde etkili olan kar yağışı köyleri tekrar beyaza bürüdü.
Erzurum’un Şenkaya ilçesinde ise kar yağışıyla Akşar bölgesi ve Sarıçam ormanları beyaza büründü.

GÖLE OVASI’NDAKİ MENDERESLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Ardahan’ın Göle Ovası’nda bulunan karla kaplı menderesler dron ile görüntülendi. Bölgede bulunan menderesler, özellikle Göle Ovası’nı besleyen başlıca kaynaklar arasında yer alıyor. Yaz aylarında Göle Ovası ve Dereyolu Köyü çevresini sulayan menderesler, kışın da farklı bir güzellik sunmaktadır. Mendereslerin dron ile görüntülendiği sırada hafif kar yağışı ve sis etkili oldu.

Related Posts

Uzak Şehir İkinci Sezon Hazırlıkları Başladı

Uzak Şehir dizisinin yeni sezon hazırlıkları hızla sürerken, Sinem Ünsal’dan müjde geldi.

Suriye’deki seçimler Süveyda, Haseke ve Rakka’da ertelendi

Suriye ‘de eylül ayında yapılması planlanan ilk parlamento seçimlerinin Süveyda, Haseke ve Rakka vilayetlerinde “güvenli bir ortam sağlanana kadar” erteleneceği açıklandı.

Xi Jinping’den Tibet’te İşbirliği Çağrısı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Tibet’teki etnik gruplara modernleşme için ortak çaba çağrısında bulundu.

Ünü dünyaya yayılan lezzet: Sofralara ulaşıyor

Dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümünün merkezi konumundaki Sarıgöl Ovası’nda hasat dönemi başladı. Bağlardan kesilen üzümler tüketicilerin sofralarına ulaştırılmak üzere yurdun çeşitli kentlerindeki hallere gönderiliyor.

Diyarbakır’da arazi kavgası: 2 ölü, 4 yaralı, 13 gözaltı

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Şener Üşümezsoy’dan ‘Adalar fayı’ açıklaması: Dediğim 23 Nisan’da çıktı!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, medyada yer alan “Adalar fayı geriliyor” başlıklı haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, buranın ölü fay olduğunu anımsattı. Daha önce Kumburgaz fayına dikkat çektiğini de ifade eden Üşümezsoy, “23 Nisan depreminin ardından bu öngörüm doğrulandı” dedi.