X’ten Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun talebine yanıt

Sosyal Medya Platformu X’ten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Destek Açıklaması

Sosyal medya devi X (Twitter), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren bazı hesapların erişim engeliyle karşı karşıya kalması hakkında açıklamalarda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, “Türkiye’deki medya organları, gazeteciler, siyasi figürler, öğrenciler ve diğer bireylerin 700’den fazla hesabının engellenmesi yönündeki çok sayıda mahkeme kararına itiraz ediyoruz” denildi.

X’e ait Global Government Affairs hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, Türkiye’deki medya organları, gazeteciler, siyasi figürler, öğrenciler ve diğer bireylerin 700’den fazla hesabının engellenmesi yönündeki çok sayıda mahkeme kararına itiraz ediyoruz.
  • Herkesin ifade özgürlüğü hakkını savunmaya kararlı bir platform sağlamak X için kritik bir öneme sahiptir ve Türk hükümetinin bu kararının sadece hukuka aykırı olmakla kalmayıp aynı zamanda milyonlarca Türk kullanıcısını ülkelerindeki haberlere ve siyasi görüşlere erişiminden mahrum bıraktığına inanıyoruz.
  • Bu ilkeleri hukuk sistemi aracılığıyla savunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. X, faaliyet gösterdiğimiz her yerde her zaman ifade özgürlüğünü savunacaktır.

Related Posts

İşlerinden istifa edip, karavan hayatına geçen çift, Türkiye’yi geziyor

Konya’da 3 yıl önce evlenen ve düğünden sonra işlerinden istifa eden ziraat mühendisi Ömer Türkoğlu (32) ve okul öncesi öğretmeni Büşra Türkoğlu (32) çifti, altın takıları satıp aldıkları minibüsü karavana çevirip Türkiye’yi geziyor. Düğünde gelin arabası olarak karavan kiraladıklarını belirten Büşra Türkoğlu, “Penceremizde hangi manzarayı açmak istiyorsak, orayı açıyoruz. Bugün şurada uyanalım diyoruz ve kontağa basıyoruz. Belki güzel bir dağ manzarasında, deniz manzarasında, baraj manzarasında

Bayram öncesi bunu yapanlar yandı: Cezası 63 bin lira

Bayram öncesinde hijyen kurallarını uygulamayanlara büyük cezalar geliyor. Yetkisiz, hijyensiz kıyma çekene 63 bin 82 lira ceza kesilecek.

CHP Antalya mitingi 1 Haziran 2025

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yeni adresi Antalya oldu. Özgür Özel konuşacak.

Yunan polisi, ajanlarına kurşun yağdıran Dalton’u yakaladı

Yunanistan’da EYP istihbarat ajanlarına kurşun yağdıran Daltonlar çetesine bağlı bir kişi, Yunanistan’ın Rodop köyünde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli, saldırıda kullanılan aracı kullanan ve ateş eden kişi olarak tanımlandı. Diğer iki zanlının Edirne sınırına yakın bölgede arandığı bildirildi.

Hindistan’da şiddetli yağışlar can aldı: En az 22 kişi öldü

Hindistan’da şiddetli yağışlar can aldı: En az 22 kişi öldü

Almanya’da küçük uçak evin üzerine düştü: 2 ölü

Almanya’da küçük uçak evin üzerine düştü: 2 ölü