Sivas’ta sağanak ve dolu sele neden oldu

Yanalak Köyü’nde Şiddetli Dolu ve Sağanak Yağış

Kent merkezine yaklaşık 60 kilometre mesafedeki Yanalak köyünde dün öğle saatlerinde şiddetli sağanak yağış etkili oldu. Yağışın ardından dolu yağışı da yaşandı ve kısa sürede köyde olumsuz etkilere sebep oldu.

Yağmurun etkisiyle köyde bulunan dere taşarak köy merkezini ve tarım arazilerini su altında bıraktı. Bu durum üzerine Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede hasar tespit çalışmalarına başladı.

Köy muhtarı Kazım Demirel, şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle tarım arazilerinin zarar gördüğünü belirterek, köy içinde bulunan dere üzerinde ıslah çalışmalarının yapılması gerektiğini vurguladı.

Valilikten Yağış Uyarısı

Sivas Valiliği, kentte kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, “Meteoroloji radarlarından alınan verilere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta Sivas çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği için sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır” uyarısında bulunuldu.

Related Posts

ABD’de kaçtı sanılan mahkumun adliyede unutulduğu ortaya çıktı

ABD’nin Georgia eyaletindeki hapishanede, firar ettiği sanılan ve 12 saat boyunca acil durum halinde aranan mahkumun, adliye nezarethanesinde unutulduğu ortaya çıktı.

İran, bin 200 kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı

İran, 1200 kilometre menzilli yeni balistik füzesini tanıttı.

Özgür Özel’in ailesine tehdit mesajları: Kızının ev adresi paylaşıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder’e veda töreni çıkışında saldırıya uğradı. Saldırının ardından saldırgan Selçuk Tengioğlu adına açılan bir sosyal medya hesabından Özgür Özel ve kızına yönelik tehdit mesajları atıldı. Mesajlarda Özel’in kızı İpek Özel’in ev adresi de paylaşıldı.

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlandı… Annesi tabutu başında ağıtlar yaktı: Cenaze namazını İhsan Eliaçık kıldırdı

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne getirilen Sırrı Süreyya Önder’in ailesi gözyaşlarını tutamadı. Önder’in annesi Zeliha Önder’in oğlunun tabutuna sarılarak ağıt yaktığı anlar kameralara yansıdı. Cenaze namazı Önder’in vasiyeti üzerine İhsan Eliaçık tarafından kıldırıldı.

Kartalkaya: İki bakanlık da soruşturma izni vermemiş

İçişleri ile Çalışma Bakanlığı, Kartalkaya’daki yangın faciasında sorumlulukları sorgulanan personeli için soruşturma izni başvurusunu yanıtsız bıraktı. Bu durum, soruşturma izni verilmemesi anlamına geliyor.

Konya’da havaya ateş açan 2 kişi yakalandı

Konya’nın Meram ilçesinde havaya ateş açarak genel güvenliği tehlikeye atan 2 kişi, polis ekiplerince yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir