Trump ve Netanyahu arasında ipler kopuyor: ABD’den sarsıcı hamle

Trump ve Netanyahu Arasındaki İlişkilerde Soğuma!

İsrail Ordu Radyosu’nda ABD Başkanı Donald Trump‘ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaşadığı “manipülasyon” endişeleri sebebiyle iletişimi kestiği belirtildi. Bu durum, Trump ve Netanyahu hükümetleri arasındaki gerilimin artmasına yol açtı. Jerusalem Post’un haberine göre ABD Dışişleri Bakanı Pete Hegseth, İsrail’e yapmayı planladığı ziyareti iptal etti.

Manipülasyon İddiaları

İsrail Ordusu Muhabiri Yanir Cozin, Trump’ın Netanyahu’yla temasını sonlandırma kararı aldığını duyurdu. Bir yetkili, çevresindekilerin Trump’a Netanyahu’nun kendisini manipüle ettiğini söylediğini aktardı. Trump’ın bundan nefret ettiği ve temasları sonlandırma kararı aldığı belirtildi.

İran’dan Benzer Eleştiriler

İran Dışişleri Bakanı Abbas Irakçi de benzer iddiaları gündeme getirdi. Irakçi, ABD ve İran’ın nükleer silahsızlanma konusunda benzer fikirlere sahip olduğunu ancak Netanyahu’nun Trump’ı manipüle etmeye çalıştığını öne sürdü. Irakçi, Biden yönetimini Netanyahu’nun kuklası olmakla suçladı ve Trump yönetimine aynı hataya düşmemesi çağrısında bulundu.

İsrail’den İzin Almaya Gerek Yok

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckaebee, bir programda yaptığı açıklamada, “ABD, Husilerin gemilere saldırmasını önlemek için İsrail’den izin almak zorunda değil” dedi. ABD’nin bu konuda İsrail’den bağımsız hareket edeceğini vurguladı.

Related Posts

CHP Antalya mitingi 1 Haziran 2025

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yeni adresi Antalya oldu. Özgür Özel konuşacak.

Yunan polisi, ajanlarına kurşun yağdıran Dalton’u yakaladı

Yunanistan’da EYP istihbarat ajanlarına kurşun yağdıran Daltonlar çetesine bağlı bir kişi, Yunanistan’ın Rodop köyünde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli, saldırıda kullanılan aracı kullanan ve ateş eden kişi olarak tanımlandı. Diğer iki zanlının Edirne sınırına yakın bölgede arandığı bildirildi.

Hindistan’da şiddetli yağışlar can aldı: En az 22 kişi öldü

Hindistan’da şiddetli yağışlar can aldı: En az 22 kişi öldü

Almanya’da küçük uçak evin üzerine düştü: 2 ölü

Almanya’da küçük uçak evin üzerine düştü: 2 ölü

Zelenski: Türkiye’ye devletimizin toprak bütünlüğüne verdikleri destek için teşekkür ediyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesiyle ilgili olarak, “Kendisine ve Türkiye’ye, devletimizin toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdikleri destekteki ilkeli duruşları için teşekkür ettim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda Zelenski ile görüştü: İstanbul’daki görüşmelere güçlü vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile Ukrayna ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasında adil ve kalıcı barışın sağlanması için gayret göstermeye devam edeceğini ifade eden Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan ikinci tur görüşmelerde olası ateşkesin ele alınmasının barışa giden yolun taşlarını döşeyeceğini, iki ülkenin de güçlü heyetlerle toplantıya katılımının barış yolunda sağlanan ivmenin devamı açısından önemli olduğunu belirtti.