DSÖ: Her gün 1,6 milyon kişi güvenli olmayan gıda nedeniyle hastalanıyor

Dünya Gıda Güvenliği Günü: DSÖ Bilim İnsanı Raszl Uyarıyor

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Beslenme ve Gıda Güvenliği Departmanı’nda görev yapan bilim insanı Simone Moraes Raszl, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi’nin haftalık basın toplantısında online olarak katılarak, “7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü”ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Raszl, gıda güvenliğinin bir küresel sorumluluk olduğunu vurgulayarak, “Dünya genelinde her gün 1,6 milyon insan güvensiz gıdalar nedeniyle hastalanıyor. Bu hastalıklar önlenebilir ve bunları önlemek için gereken bilimsel yöntemler zaten mevcut. İhtiyacımız olan şey koordineli, kanıta dayalı ve kapsayıcı eylemlerdir” şeklinde konuştu.

DSÖ’nün, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile işbirliği içinde gıda güvenliği konusunda merkezi bir rol üstlendiğini de vurgulayan Raszl, gıda güvenliğinin sadece hükümetler veya uluslararası kuruluşların sorumluluğu olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Politika yapıcılar bilimsel temelli düzenlemelere ve veri sistemlerine yatırım yapmalı. Gıda işletmeleri, titiz güvenlik uygulamaları hayata geçirmeli ve şeffaflığı desteklemelidir. Akademisyenler yenilik yapmaya ve eğitmeye devam etmelidir. Tüketiciler olarak hepimiz bilgili kalmalı ve evde güvenli gıda işleme uygulamalıyız. Çünkü her birimiz bir risk yöneticisiyiz.”

Related Posts

İsrail Gazze’yi bayramda da vurdu

İsrail ordusu, Kurban Bayramı sabahı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde birçok bölgeyi hava saldırıları ve topçu atışlarıyla hedef aldı. Görgü tanıkları, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus kentinde, sabah saatlerinde İsrail savaş uçakları ve topçu …

Rusya’dan Kiev’e İHA saldırısı; 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı

Rusya’dan Kiev’e İHA saldırısı; 4 kişi öldü, 20 kişi yaralandı

İtirafçı Ali Nuhoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı: İBB’nin kirli rüşvet çarkını bir bir anlattı

İBB ve görevden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında itirafçı olarak ev hapsiyle tahliye edilen Ali Nuhoğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Nuhoğlu, İmamoğlu’na villa alımı sürecinde devreye girdiğini, ödemelerin İSKİ alacakları üzerinden planlandığını ve yapılan işlemlerin İmamoğlu İnşaat yetkilileri tarafından yürütüldüğünü belirtti. 87 milyon TL’lik belirsiz cari borç kalemi ve ek sözleşmelerle şirket devrinin kapsamının genişletildiğini söyleyen Nuhoğlu ayrıca, elden kapalı poşetlerle dolar teslimatları yapıldığını ifade etti. Nuhoğlu ayrıca paraların ne amaçla kullanıldığını bilmediğini ancak “sistemin bu şekilde yürütüldüğünü” anladığını ifade etti.

Özgür Özel’den ‘erken seçim’ açıklaması: ‘5 milyon kişi dönmemek üzere gelirse o sandık gelir’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “dağılmamak üzere bir araya geliriz” sözü için “Onlar sertleşirlerse ben de sertleşmeye devam edeceğim. Ne anlarlarsa onu yapacağım. Bu vakitten sonra bu işin dönüşü yok” dedi. Özel, erken seçim talebi için de “5 milyon kişi erken seçim der, direnirse, gerektiğinde dönmemek üzere gelirse o sandık gelir” ifadelerini kullandı.

İstanbulluları tedirgin eden görüntü: Alg patlaması!

İstanbul’un Silivri Sahili, alg patlaması (su yosunu) nedeniyle yeşile büründü.

Küçük çocuk yaralı annesinin başından bir an olsun ayrılmadı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda sapağı kaçırdığı için geri manevra yapan hafif ticari araç sürücüsü kazaya neden oldu. Araca arkadan çarpan otomobilin sürücüsü ise yaralandı. Yaralı kadının oğlu, ambulans gelene kadar annesinin başında gözyaşları içinde bekledi. Sağlık ekipleri ilk müdahalesini olay yerinde yaptıkları sürücüyü hastaneye kaldırdı.