Bayırbucak’ta orman yangını 4 gündür söndürülemedi

Suriye’deki Orman Yangını Sürüyor: Türkiye ile Benzerlikler

Suriye, Türkiye’nin yaşadığı orman yangınlarıyla benzer şekilde zorlu bir mücadele veriyor. Özellikle Lazkiye’nin Türk nüfuslu Bayırbucak bölgesinde devam eden orman yangını, ülke genelinde endişe yaratıyor.

Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanı Raid Salih, yangınla mücadelede 80’den fazla ekibin ve 160’tan fazla aracın görev aldığını duyurdu. Ancak su kaynaklarının uzaklığı, rüzgarın şiddeti ve dağlık arazinin engel oluşturan yapısı söndürme çalışmalarını olumsuz etkiliyor.

Bayırbucak Orman Yangını

Bakan Salih, sivil toplum kuruluşlarının koordineli yardım faaliyetleri için sahra operasyon odası oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca orman yangınlarını engellemek adına 20’den fazla ağır iş makinesi kiralandı ve diğer bakanlıklarla işbirliği içinde çalışmalar yürütülüyor.

Bayırbucak Yangını 2

Bakan Salih, yapılan nöbet değişimleri ve köylerde yaşanan zararlar hakkında bilgi verirken, yangının kontrole alındığını ancak kısmi ilerleme kaydedildiğini dile getirdi. Ürdün’den gelen yangın söndürme konvoyunun Nasip Sınır Kapısından geçtiğini ifade eden Salih, komşu ülkelerden destek aldıklarını belirtti.

Bakan, şu ana kadar can kaybı yaşanmadığını vurgulayarak, söndürme çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Related Posts

Selçuk Özdağ’dan TBMM’ye “Sahte Diploma” alarmı: 400’den fazla kişi devlet kadrolarında mı?

Yeni Yol Grubu Grup Başkanvekili ve Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, sahte diploma ve unvan iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Özdağ, kamuoyunda büyük yankı uyandıran iddialara ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve kabine üyelerine yazılı soru önergeleri sundu.

İran’dan Zengezur Koridorunda ABD endişesi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkian, Ermenistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, Güney Kafkasya’daki meselelerin bölge dışı aktörlerce yönlendirilmesinin sorunları derinleştireceği uyarısında bulundu. İran, Azerbaycan ile Ermenistan arasında ABD arabuluculuğunda imzalanan ve “Trump Rotası” (TRIPP) olarak adlandırılan yeni koridor projesine karşı temkinli yaklaşımını bir kez daha dile getirdi.

2024’te 383 insani yardım çalışanı öldürüldü

Birleşmiş Milletler, “2024’te 383 insani yardım çalışanı öldürüldü” açıklamasını yaptı.

Youtuberler ölümden döndü: Araba çarptı

Ninaunrated ismi ile tanınan içerik üreticisi bir restoranda hamburger incelemesi yaparken restorana araba çaptı.

Freni Boşalan Kamyon Park Halindeki Araca Çarptı

Zonguldak’ta frenleri boşalan kamyon, park halindeki araçlara çarparak bir iş yerine girdi.

Samsun’da TIR Yangını Panik Yarattı

Samsun’da alev alan TIR, yol kenarında panik yarattı; bir otomobil yandı, sürücü yaralandı.