AB, Suriye Yaptırımlarını Gevşetiyor

Avrupa Birliği, Suriye’ye Yönelik Yaptırımları Gevşetmeye Hazırlanıyor

Avrupa Birliği (AB), yeni Suriye yönetimi üzerindeki etkisini artırmak amacıyla ülkeye yönelik yaptırımlarında bazı değişiklikler yapmayı planlıyor.

AB Dışişleri Bakanları, Brüksel’de bugün gerçekleşecek toplantıda hangi yaptırımları kaldıracağı konusunda karar verecekler.

Toplantıdan, Suriye’nin yeniden inşası ve ekonomik toparlanma odaklı sektörel yaptırımların gevşetilmesi veya askıya alınmasına yönelik siyasi ilke kararı çıkması bekleniyor.

Silah ambargosu gibi yaptırımlara şu aşamada dokunmayı düşünmeyen AB, “adım karşılığında adım” politikası izleyecek.

Yani Suriye, AB’nin beklentilerine uygun adımlar attıkça Brüksel de olumlu adımlar atacak. Ancak Şam olumsuz bir tavır sergilerse AB de geri çekilecek.

AB’nin en büyük beklentisi, yeni hükümetin tüm kesimleri kucaklaması, hakların korunması, temsilin sağlanması, yeni bir anayasa oluşturulması ve makul bir sürede seçimlerin yapılmasıdır.

Yaptırımların hafifletilmesi, Suriye ile diplomatik ilişkileri 2011’de kesen AB’nin Suriye’ye yönelik politikasında önemli bir dönüm noktası olacaktır.

Rusya’nın Suriye’de yeniden etkili olmasını engellemeyi hedefleyen AB’nin bu hamlesi, Suriye ekonomisine yapacağı katkının yanı sıra yeni yönetimin uluslararası alandaki meşruiyetini sağlamlaştırma açısından da önem taşımaktadır.

Related Posts

Trabzonspor’da Zubkov’a sürpriz kutlama

Trabzonspor, sezon öncesi hazırlıklarını sürdürürken antrenman öncesi Oleksandr Zubkov’un doğum günü kutlandı.

ABD’de ölümlü Tesla kazasına 243 milyon dolar tazminat

ABD’de ölümlü Tesla kazasına 243 milyon dolar tazminat

Yine o teşhir görüntüsü

İBB’ye düzenlenen 9. dalgada 25 kişiden 5’i tutuklandı. 20 kişi adli kontrolle serbest kaldı.

Sinem’in katil zanlısı kamp yaparken yakalandı

Trabzon’da balkondan tırmanarak girdiği evde boşanma aşamasında olduğu eşi Sinem Somun’u katledip kaçan Ali Eren S., Sinop’ta kamp çadırı kurduğu sırada yakalandı.

Tarlada “patates” kavgası: 15 kişi birbirine girdi

Bursa’da patates alışverişi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan iki grup arasındaki kavgada 15 kişi birbirine girdi, 4 kişi yaralandı.

Nesrin Cavadzade’nin Mısır pozları

43. yaşını kutlayan başarılı oyuncu Nesrin Cavadzade, doğum günü sonrası gittiği Mısır tatilinden paylaştığı çöl kareleriyle sosyal medyada yoğun ilgi gördü. Cavadzade’nin pozları takipçileri tarafından beğeni yağmuruna tutuldu.