ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

İngiltere’ye ait F-35 acil iniş yaptı

İngiltere ordusuna ait F-35 savaş uçağı, Japonya’daki Kagoshima Havalimanı’na acil iniş yaptı.

Müstehcenlik, taciz, yasa dışı bahis… 44 şehirde operasyon: 99 kişi tutuklandı.

Siber suçlarla mücadele kapsamında 44 şehirde yeni bir operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 214 şüpheliden, 99’u tutuklandı.

Ankara ve İstanbul’da 2 mahkemeden kafa karıştıran kararlar

Avrupa Konseyi Gençlik Delegesi Enes Hocaoğulları, yurt dışından gelmesine rağmen ‘kaçma şüphesi var’ denilerek tutuklandı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “İBB davası borsası” kurduğu iddiasıyla adını açıkladığı Avukat Mehmet Yıldırım, yurt dışına kaçarken yakalandı. ‘Kaçma şüphesi yok’ denilerek bırakıldı.

İnsanlığımızdan utandık! Yangında kaçan çoban ve koyunları siteye alınmadı

Çanakkale’deki orman yangınına müdahale çalışmaları ikinci gününde sürüyor. Yerleşim yerleri alev alev yanarken, bir besici yangından kaçırdığı hayvanlarıyla sığınmak istediği siteye alınmadı. Bu duruma isyan eden vatandaş, “Niye almıyorsunuz, hayvanlar yanıyor. Utanmıyorsunuz çıkıp yangını seyrediyorsun. Allah belanızı versin” diyerek tepkisini gösterdi.

Türkiye, bu tarihlerde kavrulacak: 55 dereceleri göreceğiz

Türkiye, Afrika’dan gelen yeni bir ”Eyyam-ı Bahur” sıcak hava dalgasının etkisine giriyor. 20 Ağustos’a kadar sürecek sıcaklıklarda Adana’da 46°C, nemle birlikte hissedilen 55°C’ye ulaşması bekleniyor. Ege ve Akdeniz’de 40°C’nin üzerinde, Güneydoğu’da ise 45°C’nin üstünde sıcaklıklar tahmin ediliyor.

Kocaeli’de Özgür Filistin Yürüyüşü

İsrail’in saldırılarına tepki olarak Kocaeli’de ‘Özgür Filistin’ yürüyüşü düzenlendi.