Ali Koç: Gelecek Sezon Türkiye Kupası’nda Yer Almayacağız

Süper Lig’in bitmesiyle Fenerbahçe’de gözler başkanlık seçimine çevrildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, seçim öncesi Mersin’de sarı lacivertli kongre üyeleriyle bir araya gelerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“NE OLACAK GELECEK SEZON, ÇOK ŞEY OLACAK”

Gündeme dair konuşan Ali Koç, “Ne olacak gelecek sezon, çok şey olacak. Çok şey olmaya başladı bile. Biz 2 Nisan’da kongre çağrısı yaptıktan sonra 12 Süper Lig kulübü imza toplamaya başladı. Sonra onlarca kulüp imza topladı. İmzanın sembolik bir değeri vardı, baskı yapmak için. İmzaların hepsini de toplasan mevzuat 6 ay uzatabiliyor. Biz bunu yaptık ki adamlar kendisi seçime gitsin. O veya bu şekilde, 18’inde gidiyorlar. Bir sürü kulübe baskı geldi, imzalarını geri çekmek durumunda kaldılar. Bugünler geçmek üzere.” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYE SEÇİMLERİNDE GÖRDÜNÜZ”

Siyasetin futbola zarar verdiğini söyleyen Koç, “Futbolun siyasete karıştığı zaman fayda değil zarar verdiğini insanlar görüyor. Defalarca gündeme getirdiğimiz konular sadece Fenerbahçe’nin değil kitlesel olarak Türkiye’de kabul görmeye başladı. O misyonumuzu bitireceğiz. Böcekleri ezeceğiz.” dedi.

“KUPA’DA OLMAYACAĞIZ”

Önümüzdeki sezon Türkiye Kupsı’na katılmayacaklarını söyleyen Koç, “Gelecek sezon Türkiye Kupası’nda olmayacağız. Koskoca sezonda sadece 1 kırmızı kart aldılar. Avrupa’da ise 4 kırmızı kart aldılar, oynadıkları maç sayısı belli. Biz ise 5 kırmızı kart alıyoruz. Trabzonspor maçına 9 sarı kart sınırında oyuncuyla çıktık. Ben tarihte ilk defa böyle bir şey görüyorum. 99 puan aldık. Eğer 102 puan alsaydık, rakibe 103 puan aldıracaklardı.” şeklinde konuştu.

“BEŞİKTAŞ, ŞEREFLİ İKİNCİLİKLERDEN BAHSEDERDİ”

Ali Koç konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Beşiktaş, şerefli ikinciliklerden bahsederdi. Kimden bahsederdi? Bizden mi, Trabzonspor’dan mı, Başakşehir’den mi? Malum takıma karşı bahsederdi… Benzer bir dönemi de ne yazık ki biz şu an yaşıyoruz.”

“MEHMET BÜYÜKEKŞİ’NİN ICARDI’YE ÖYLE BİR BAKIŞI VAR Kİ…”

“Galatasaray’ın geçen yıl ki şampiyonluk töreninde Mehmet Büyükekşi’nin Icardi’ye öyle bir bakışı var ki; Wanda Nara öyle bakmamıştır. Ben Büyükekşi’nin bu kadar Galatasaraylı olduğunu bilmiyordum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx