Ankara-Sivas YHT hattı 2 Yılda 1,6 milyon yolcu taşıdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Ankara-Sivas YHT Hattı 2 Yılda 1,6 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nın 2 yılda 1 milyon 660 binden fazla yolcuya hizmet verdiğini açıkladı.

Bakan Uraloğlu, 26 Nisan 2023’te hizmete giren Ankara-Sivas YHT Hattı’nın geçen iki yılı değerlendirerek, hattın her gün karşılıklı 2 sefer gerçekleştirdiğini belirtti. Uraloğlu, “Ankara-Sivas hattımızla açıldığı günden bu yana 1 milyon 660 bin 176 yolcumuza YHT hızı ve konforuyla hizmet verdik.” dedi.

Bakan Uraloğlu, 405 kilometrelik hat boyunca 66,1 kilometrelik 49 tünel ve 27,4 kilometrelik 49 viyadük yapılarak zorlu coğrafi koşullarda büyük bir mühendislik başarısına imza atıldığını kaydetti.

İstanbul-Sivas Hattı Kaç Yolcu Taşıdı?

Ankara-Sivas hattında Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli istasyonlarının bulunduğunu hatırlatan Bakan Uraloğlu, 4 Mayıs 2024 itibarıyla Sivas-İstanbul hattında da aktarmasız seferlerin başladığını duyurdu.

Uraloğlu, “YHT’ler Sivas-İstanbul hattında Yıldızeli, Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye, İzmit, Pendik, Söğütlüçeşme’de duruyor. Bu hattımızda da bugüne kadar toplam 554 bin 755 yolcumuz seyahat etti.” şeklinde konuştu.

Bölgesel trenlerle İstanbul-Malatya arasında YHT bağlantılı kombine taşımacılığı da devreye aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, hızlı tren ağını genişleterek Tokat’ı da sisteme dahil ettiklerini, Tokat’tan Yıldızeli İstasyonu’na otobüs aktarmasıyla bağlantı sağlayarak farklı hatlar arasında 6 sefer gerçekleştirdiklerini aktardı.

Related Posts

Akdeniz Su Sıcaklıkları 30 Dereceyi Aştı

Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, deniz suyu sıcaklığındaki artışın Akdeniz’in tropikalleşmesine yol açtığını belirtti.

Çanakkale’de Yangın: Saçaklı Köyü Zarar Gördü

Bayramiç’te çıkan orman yangınında Saçaklı köyü büyük hasar aldı, Birgül Civir tavukları için yardım istedi.

Kırkpınar’a 10 Bin Misafir

Edirne’deki 664. Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde oteller 10,195 güreşseveri ağırladı.

Elektrik üretiminde hidroelektrik ve rüzgârın payı azaldı! Güneş ve doğalgaz öne çıktı…

Elektrik tüketimi, temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,1 yükselirken üretimde hidroelektrik ve rüzgârın payı azalırken güneş ve doğalgazın payı arttı.

İTO Başkanı Avdagiç: İsrail’in Gazze saldırısı tam bir haydutluk

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını devlet terörü ve savaş suçu olarak nitelendirerek uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

ABD vergilerine Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama geldi

Ticaret Bakanlığı, ABD tarafından açıklanan yeni gümrük tarifeleri kapsamında Türkiye’nin düşük vergi uygulanan ülkeler arasında yer almasının olumlu bir ayrışma sağladığını ve Türkiye’nin ABD nezdinde dengeleyici bir ticaret ortağı olarak …