Bakanlık düğmeye bastı! Bu markalar tehlike saçıyor…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, tüketici güvenliğini sağlamak amacıyla yürüttüğü piyasa denetimleri kapsamında birçok ürünü mercek altına aldı. Yapılan incelemeler sonucunda, teknik standartlara uymayan ve güvenlik riski taşıyan birçok ürün için toplatma kararı alındı.

GÜVENLİK TEHLİKESİ OLUŞTURAN ÜRÜNLER BELİRLENDİ

Bakanlık, Adana, Burdur, Uşak, Erzurum, İzmir ve Trabzon’da faaliyet gösteren 9 lastik kaplama firmasının ürünlerinin teknik standartlara uygun olmadığını tespit etti. Ayrıca, Bursa ve Gaziantep’te üretilen yolcu koltukları ile Ankara’dan Otto Baby ve İstanbul’dan 4BABY marka bebek koltukları da toplatılacak ürünler arasında yer aldı.

İzmir’de üretilen emniyet kemerleri, Çankırı menşeli tarım römorkları ve Konya’dan Happy Karavan, Manisa’dan Blue Sky, Rota Karavan ve Tiny House Manisa markaları güvenlik riskleri nedeniyle piyasadan kaldırılıyor. Antalya’da üretilen Işıldar marka üç tekerlekli mopetlerin ise trafik güvenliği açısından tehdit oluşturduğu belirlendi.

ELEKTRİK VE YANGIN RİSKİ TAŞIYAN ÜRÜNLER DE LİSTEDE

Elektrik ve yangın güvenliği açısından tehlikeli olduğu tespit edilen bazı ürünler de piyasadan çekilecek. İstanbul’da üretilen RSONIC marka dört gözlü set üstü ocak, gaz sızıntısı nedeniyle boğulma, patlama ve yangın riski taşıyor. Yeşim Kablo yangın tehlikesi, MYS marka 6 kilogramlık yangın tüpü ise geçersiz uygunluk sertifikası sebebiyle toplatılacak.

Homend Royal Tea çay makinesi yanık ve elektrik çarpması riski taşıdığı için listede yer alırken, İzmir’de üretilen Mistique marka yılbaşı ışıkları da elektrik çarpması ve yangın tehlikesi nedeniyle piyasadan kaldırılacak. CALO marka elektrikli ısıtıcı ise aşırı elektrik tüketimi nedeniyle kullanıcıları maddi zarara uğratabileceği gerekçesiyle toplatılacak ürünler arasına dahil edildi.

SANAYİ ÜRÜNLERİNDE DE STANDART DIŞI DURUMLAR TESPİT EDİLDİ

Sanayi ürünlerine yönelik yapılan incelemelerde de teknik eksiklikler belirlendi. Kahramanmaraş menşeli İnova dikey torna makinesi, teknik dosya eksikliği nedeniyle denetimden geçemedi. BULL marka yükleyici, belirlenen emisyon sınırlarını aşması nedeniyle toplatılacak.

Ledline marka lambalar, enerji verimliliği standartlarını karşılamadığı ve çevre dostu olmadığı için satıştan kaldırılırken, Bursa’dan HKS Has marka tampon ve Konya’dan Karakuş marka tampon da temel sağlık ve güvenlik kriterlerini sağlamadığı için piyasadan çekildi.

BAKANLIK: DENETİMLER DEVAM EDECEK

Bakanlık, yaptığı açıklamada, toplatma kararının yalnızca belirlenen markaların belirli modelleri için geçerli olduğunu vurguladı. Tüketici güvenliğini ön planda tutan denetimlerin kararlılıkla süreceği ve standart dışı ürünlere geçit verilmeyeceği belirtildi.

Related Posts

Merkez Bankası rezervleri 145 milyar 657 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 16 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 314 milyon dolar artışla 145 milyar 657 milyon dolara çıktı.

Cepten kuruş çıkmayacaktı 850 milyon Euro gitti

Geçmeyen 40 milyon aracın bedeli, 85 milyon vatandaşın sırtına yüklendi.

MNG Kargo, DHL eCommerce oldu

Ekim 2023’te global lojistik devi DHL’in bir parçası olan MNG Kargo, artık Türkiye’de faaliyetlerine DHL eCommerce ismiyle devam edecek. DHL eCommerce Türkiye CEO’su Kağan Gündüz, açıklamalarda bulundu.

Üretici 1 liraya satamıyor, vatandaş 40 liraya alıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Alay kasabasında patates üreticileriyle bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Gürer, ”Tüccarların daha iyi koşullarda muhafaza edilen patates alması, küçük aile …

Honda 500 milyonuncu motosikletini üretti

Honda, dünya genelindeki toplam motosiklet üretiminin 500 milyon adede ulaştığını duyurdu. Honda Motor Başkanı Toshihiro Mibe, “Bu dönüm noktasına ulaşmamızı sağlayan müşterilerimizin yanı sıra geliştirmeden üretime, satıştan servise kadar emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bakan Şimşek ‘sıcak para geliyor’ dedi ama…. Rahip Brunson krizi sonrası en büyük göç

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada son dönemde Türkiye’den kaçan yabancı sıcak paranın geri gelmeye başladığını ifade etse de yurt içi yerleşiklerin 19 Mart operasyonlarıyla birlikte Türkiye’den çıkardıkları tutarın 14 milyar 720 milyon dolara yükseldiği belirtildi.