Belarus’ta seçimleri yüzde 86 oyla Lukaşenko kazandı

Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko Yeniden Seçildi

Merkezi Seçim Komisyonu Başkanı Igor Karpenko’nun açıklamasına göre, Belarus’ta yapılan seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yüzde 86,82’si mevcut Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’yu tercih etti.

Seçim sonuçlarına göre, Belarus Liberal Demokratik Partisi lideri Oleg Gaydukeviç yüzde 2,02, Komünist Partisi Merkez Komitesi Birinci Sekreteri Sergey Sirankov yüzde 3,21, eski milletvekili Anna Kanapatskaya yüzde 1,86 ve Cumhuriyetçi Adalet ve Emek Partisi lideri Aleksandr Hijnyak yüzde 1,74 oy aldı. Seçmenlerin yüzde 3,6’sı ise hiçbir adaya oy vermedi.

Seçimlere yaklaşık 6,9 milyon vatandaşın katılım gösterdiği ve katılım oranının yüzde 85,7 olduğu bildirildi.

Seçim sonrasında basına konuşan Devlet Başkanı Lukaşenko, herhangi bir protesto beklenmediğini ifade ederek, “Belarus artık farklı ve hangi yöne gideceğini biliyor, rotasını anlıyor. Ben olmasam bile hiç kimse bu yoldan sapmayacak. Bugünkü seçimlerde kaderimizi belirlemiyoruz zira kaderimizi uzun zaman önce zaten kararlaştırdık. Bu seçim günü bize ait. Halk için kalıcı olanı zaten inşa ettik” dedi.

Lukaşenko, Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından 1994’te Belarus’un ilk ve tek devlet başkanı olarak seçilmişti. Çin ile işbirliğine vurgu yaparak, “Bir zamanlar Batılı şirketlerle yürüttüğümüz planları başarıyla tamamladık ve artık Çinlilerle çalışıyoruz. Çin, ekonomimizin gelişimi için gereken her şeye sahip” şeklinde konuştu.

Related Posts

Zelenski: Rusya’ya saldırılarda kendi silahlarımızı kullanıyoruz

Ukrayna lideri Zelenski, Rusya topraklarına yönelik saldırılarda yalnızca ülke içinde üretilen uzun menzilli silahların kullanıldığını açıkladı.

Kuzey Tunçelli’den tarihi başarı: İkinci kez dünya şampiyonu!

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbestte 2’nci kez dünya gençler şampiyonu oldu.

Hatimoğulları’ndan Meclis komisyonuna ‘Öcalan’ çağrısı: ‘Zaman kaybetmeksizin…’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, TBMM’de kurulan komisyonunun, zaman kaybetmeden teröristbaşı Abdullah Öcalan ile görüşme gerçekleştirmesi gerektiğini ifade etti.

Belediyenin iş verdiği insanların yaptığına bakın: Vatandaş kayda alıp isyan etti

Şanlıurfa’da peyzaj çalışmaları için getirilen taşların kamyondan atılarak indirilmesi tepkiye yol açtı. Vatandaşlar taşların kırıldığını ve yolun zarar gördüğünü belirtirken, görevli işçinin ”Yöntem böyle, kırılsın” cevabı şaşkınlık yarattı.

Yenişehir’de Minikler Taekwondo Şampiyonası Coşkuyla Gerçekleşti

Yenişehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Minikler Taekwondo Şampiyonası, 194 sporcunun katılımıyla büyük bir ilgi gördü. Belediye Başkanı Ercan Özel, sporun önemine vurgu yaparak, gençlere desteğin süreceğini belirtti.

19 gün sonra bulundu: Halit Yukay’ın cenazesini Deniz Kuvvetleri Komutanlığı dalgıçları çıkaracak

İş insanı Halit Yukay, 4 Ağustos günü saat 15.10’da Yalova’dan Bozcaada’ya gitmek üzere kendisine ait ‘Graywolf’ isimli tekneyle denize açıldı. Aynı gün kendisinden haber alınamayan Yukay’ın yakınlarının ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri …