Bu fiyata telefon kalmadı: İşte karşınızda HMD XR21

HMD tarafından sessizce duyurulan ilk 5G akıllı telefon XR21, Nokia XR21’in neredeyse bire bir kopyası olarak karşımıza çıkıyor. Geçen yıl mayıs ayında tanıtılan Nokia XR21 ile aynı özelliklere ve görünüme sahip bu cihaz, tek fark olarak üzerinde Nokia logosu yerine HMD logosunu taşıyor. HMD XR21, 6.49 inç IPS LCD ekranı, FHD+ çözünürlüğü ve 120Hz tazeleme hızı ile dikkat çekiyor.

Telefonun tercih edilmesinde en önemli etken en zorlu koşullara bile çok rahatça dayanabilmesi. Konuya ilişkin HMD’nin zaten daha önce yayınladığı bir dayanıklılık test videosu mevcut. Videodan da görebileceğiniz gibi HMD şeyler telefonları zorlu koşullara dayanabilecek şekilde test ediyor. XR21, MIL-STD-810H askeri dereceli dayanıklılık sertifikasına ve su ile toza karşı en yüksek koruma seviyesi olan IP69K sertifikasına sahip.

Bu fiyata telefon kalmadı: İşte karşınızda HMD XR21

Cihaz, Snapdragon 695 yonga seti, 6GB RAM ve 128GB depolama kapasitesiyle donatılmıştır. Ayrıca 64MP ana kamera ve 8MP geniş açılı lens ile kullanıcılara kaliteli fotoğraf çekim imkanı sunuyor. 4,800 mAh kapasiteli bataryası 33W hızlı şarj desteği ile birlikte geliyor.

Cihaz, kutudan çıkar çıkmaz Android 13 işletim sistemiyle çalışıyor ve kullanıcılara iki yıl işletim sistemi güncellemesi ile üç yıl güvenlik güncellemesi vaadi sunuluyor. HMD XR21, tek renk seçeneği olan Gece Siyahı ile ve 6/128GB versiyonu için 600 euro fiyat etiketiyle satışa sunulmuş. İlginç bir şekilde, HMD hala Nokia markalı XR21’i 400 eurodan satışa sunuyor ancak bu stoklar sınırlı olarak listeleniyor. Telefonun ülkemize gelmesi beklenmiyor ancak piyasaya sürülmesi halinde 10.000-15.000 TL fiyat aralığına sahip olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx