Çevre Günü’nde çocuklardan anlamlı etkinlik

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftası’na dikkat çekmek amacıyla, çocuklarla birlikte Konyaaltı sahilinde atık toplama etkinliği düzenledi. Çocuklar atıkların ne kadar ciddi bir problem olduğuna dikkat çekerek tüm dünyaya anlamlı bir mesaj verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda, Konyaaltı Belediyesi ve Altınyaka Koleji işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, Kolejin 3. sınıf öğrencileri Konyaaltı Sahili’nde atık toplayarak anlamlı mesaj verdi. Çevre bilinci oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, plastik, sigara izmariti, su şişeleri gibi çeşitli atıkları topladı.

Sahilde insan kaynaklı atıkların, bilinçsizce atılan çöplerin ne kadar tehlikeli olduğunu ve doğaya verdiği zararı göstermek amacıyla atıkları toplayan öğrenciler vatandaşlara çöp atmamaları konusunda mesaj verdi.

ÇEVRE BİLİNÇLERİ ARTIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Hacıoğlu, çevre bilincini artırmak için gerçekleştirdikleri etkinlikle, çocukların atıkların nelere neden olabileceğini daha iyi kavradıklarını söyledi. Hacıoğlu, “Çevre temizliği ile ilgili her zaman hassas davranıyoruz. Çevre konusunda birçok ödülümüz bulunuyor. Etkinliği öğrencilerimizle gerçekleştirmemizin nedeni, ‘ağaç yaşken eğilir’ mantığını benimsememiz. Çocuklar küçük yaşta bu bilinci alırlarsa, ilerleyen zamanlarda bilinçsiz atılan çöpün ne kadar tehlikeli olduğunun farkında olacak. Sahili özellikle tercih etmemizin sebebi ise deniz kirliliğinin günümüzde çok önemli bir konu haline gelmesi. Sahile atılan herhangi bir plastik unsur, rüzgarın ve dalgaların etkisiyle denize karışmakta ve denizdeki canlıları tehdit etmekte. Bu nedenle çevremizi daha iyi korumalıyız” ifadelerini kullandı.

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTALIM

Temizliğe katılan 3. sınıf öğrencisi Ela Hatice Şahin de temizlik sırasında bazı vatandaşların kendilerini örnek alarak temizliğe katıldıklarını ifade ederek, “Arkadaşlarımla beraber burada çöp topladık ve insanların dünyayı ne kadar kirlettiğini gördük. Bizi örnek alıp temizleyen insanlar da vardı, onlara çok teşekkür ediyorum. Çevremizi lütfen temiz tutalım” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx