CHP Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, partisinin Sivas’ta gerçekleştirdiği Belediye Liderleri Çalıştayı’nın sonuç bildirisini açıkladı. Siyasi iktidarın CHP’li belediyelerin hizmetlerini engellemek için her türlü yola başvurduğu ve belediye liderleri hakkında haksız ve hukuksuz soruşturmalar açıldığı vurgulanan açıklamada “Haksızlığa karşı, Sivas Kongresi kadar dik, Sivas Kongresi kadar kararlı duracağız.” denildi.
CHP Lokal İdarelerden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun, düzenlenen basın toplantısıyla Sivas’ta yapılan Belediye Liderleri Çalıştayı’nın sonuç bildirisini açıkladı.
“İKTİDAR ÜLKEMİZİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNE VE GELECEĞİNE DİNAMİT KOYMAKTADIR”
Açıklamada şöyle denildi:
“Kuruluşunun 100. yılına giden Türkiye Cumhuriyeti, siyasi iktidarın sorumlu olduğu ağır bir siyasi ve ekonomik buhrandan geçmektedir. Milletin verdiği yetkiyi istismar eden iktidar, yalnızca şahsi çıkarları uğruna ülkemizin birlik ve beraberliğine ve geleceğine dinamit koymaktadır.
Küçük bir azınlığın servetine servet kattığı, geride kalan milyonların ise ağır mağduriyetler yaşadığı adaletsiz bir tertip topluma dayatılmaktadır. Ülkemizde toplumsal yardım olmadan ayakta duramayan vatandaşlarımızın sayısı, tarihteki en yüksek düzeylere çıkmıştır. Fakat iktidar, topluma yaşattığı bu krizleri çözmek yerine bunlardan faydalanmayı tercih etmiştir.
“ALTILI MASADA GÖSTERİLEN ORTAK İRADEYE UYGUN OLARAK GAYRET EDİLECEK”
Belediye Liderleri Çalıştayı’mızda, iktidarın yalnızca koltukta kalmak uğruna vatandaşlarımızı ayrıştıran, ortak kıymetlerimize ziyan veren tüm siyasetleri değerlendirilmiştir. Belediye liderlerimiz sayın genel liderimizin liderliğinde tüm takımlarımızla birlik ve beraberlik içinde altılı masada gösterilen ortak iradeye uygun olarak uğraş etme kararlılığının altını çizmiştir.
Çalıştayımızda siyasi iktidarın seçilmiş belediye liderlerimize yönelik partizancı, ayrımcı, baskıcı ve adaletsiz tavrı ele alınmıştır. Ülkemizde ucuz, aktif ve sürdürülebilir belediye hizmetlerini kalıcı hale getirmenin tek yolunun da fakat iktidar değişimi ile mümkün olacağı vurgulanmıştır.
“İKTİDAR, BELEDİYELERİMİZİN HİZMETLERİNİ ENGELLEMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLA BAŞVURMAKTADIR”
Bu kapsamda önümüzdeki genel seçimlerin, belediyecilik ismine da hayati seçimler olduğu söz edilmiştir. Tüm belediye liderlerimiz, kendi sorumluluklarının farkındadır. Genel seçim sürecinde her bir belediye liderimiz halka karşı sorumluluğunun gereğini yerine getirecektir.
Siyasi iktidar, belediyelerimizin hizmetlerini engellemek için her türlü yola başvurmaktadır. Belediyelerimizin yetki ve gelirlerini elinden almaktadır. Belediyelere sağlanan devlet dayanaklarında tarihte görülmemiş bir partizanlık yaşanmaktadır. Belediyelerimizin hakkı olan kaynaklar, yalnızca Cumhur İttifakı belediyelerine aktarılmaktadır.
“FETÖ TAKTİKLERİYLE BELEDİYE LİDERLERİMİZE KUMPASLAR KURULMAKTADIR”
Belediye liderlerimiz hakkında haksız ve hukuksuz soruşturmalar açılmaktadır. Uyduruk ve zorlama algı operasyonlarıyla FETÖ taktikleriyle belediye liderlerimize kumpaslar kurulmaktadır. Belediye liderlerimiz hiçbir kanıt olmadan misyondan alınmakta ve tüm suçlamalardan aklanmalarına karşın misyonlarına iade edilmemektedir.
İktidar sandıkta kazanamadığı belediyeleri, masabaşı oyunlarıyla gasp edip, ulusal iradeye darbe vurmaktadır. Belediyelerimizi düşman olarak gören ve bize oy veren vatandaşlarımızı cezalandıracak kadar gözü dönen bir otoriter idareyle karşı karşıyayız. Biliyoruz ki, bu baskılar önümüzdeki süreçte daha da artacaktır. Lakin bu sıkıntılı eforlar, gitmekte olan bir iktidarın son çırpınışından ibarettir.
“BU OTORİTER REJİMİN BASKILARINA ASLA VE ASLA BOYUN EĞMEYECEĞiZ”
Tek bir belediye liderimiz dahi, bu otoriter rejimin baskılarına asla ve asla boyun eğmeyecek, bir santim bile geri adım atmayacaktır. Toplantımızda belediye liderlerimiz, bir belediyemize yapılan taarruzun, tüm belediyelerimize de yapılmış olduğunun altını çizmiştir.
İktidarın ataklarına karşı önümüzdeki süreçte tüm demokratik ve hukuksal haklarımızı kullanacağımız vurgulanmıştır. Bir belediyemize hukuksuzca saldıran iktidar karşısında tüm belediye liderlerimizin ortak çabasını görecektir.
“BASKILARA KARŞIN İKTİDARIN VEREMEDİĞİ HİZMETLERİ VATANDAŞLARIMIZA ULAŞTIRDIK”
2019 lokal seçimlerinden bu yana CHP’li belediyeler tüm baskılara karşın iktidarın veremediği hizmetleri vatandaşlarımıza ulaştırmıştır. Bizim belediyelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın tüm zorluklara karşın bir nebze de olsa rahat nefes almıştır.
Pandemi sürecinde, ekonomik buhranda, doğal afetlerde 4 milyon 800 bin haneye toplumsal yardım yapan belediyelerimiz, Türkiye’nin bir felaketten dönmesini sağlamıştır. Belediyelerimiz, kalan misyon müddetleri içerisinde de vatandaşı kandıran uçuk, kaçık projeler için değil, toplumun en kıymetli problemlerini çözmek için çalışmaya devam edecektir.
“HAKSIZLIĞA KARŞI, SİVAS KONGRESİ KADAR DİK DURACAĞIZ”
Bu tarihi uğraşta en büyük dayanağımız halkımızdır. Buradan bir defa daha söz ediyoruz ki, halkımız yanımızda epeyce, önümüze hangi pürüz çıkarsa çıksın hiçbir güç bizi yolumuzdan çeviremeyecektir.
Haksızlığa karşı, Sivas Kongresi kadar dik, Sivas Kongresi kadar kararlı duracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için durmadan, dinlenmeden, bıkmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz.”