CHP’li Emir’den Meclis’te X isyanı: İmamoğlu’nu susturdunuz, malına el koydunuz, şimdi de hesabına mı el koyuyorsunuz!

Murat Emir: “Ekrem İmamoğlu’nu susturamazsınız, bizi de susturamazsınız!”

T24 Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabının erişime engellenmesine isyan ederek, “Ekrem İmamoğlu’nu susturdunuz, bizi de susturamazsınız. Malına el koydunuz olmadı, şimdi de hesabına mı el koyuyorsunuz?” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman ile CHP Grup Başkanvekili Murat Emir arasında, komisyon toplantısı sırasında usul tartışması yaşandı.

Yayman, konuşmasının ardından usul tartışması başlatmak isteyen Emir’in isteğini reddetti. Usul tartışması yapılmadan gündeme geçilemeyeceğini belirten Emir ise, “Ekrem İmamoğlu’nu susturdunuz, bizi de susturamazsınız. Ekrem İmamoğlu’ndan korktuğunuz gibi bizden de korkuyorsunuz. Eşkıya mısınız, içtüzüğe uymuyorsunuz?” dedi.

Emir, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun X hesabının kapatılmasını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu’nu susturdunuz, bizi de susturamazsınız. Anayasa ve içtüzüğü ihlal ediyorsunuz. Bu Meclisi susturamayacaksınız, hukuksuzluklarınızın altında kalacaksınız. Hukuk, Anayasa bilmiyorsunuz; despot gibi yönetiyorsunuz. Mahkemeye talimat verdiğiniz gibi talimatla gelmişsiniz buraya. İçtüzüğü çiğniyorsunuz. Bu size yakışmıyor Sayın Başkan. Sizi tekrar Anayasa ve içtüzüğe uygun, usul tartışması başlatmaya davet ediyorum. Eşkıya mısınız, içtüzüğe uymuyorsunuz? Bu korkaklık niye? Tutukladınız olmadı, diplomasını iptal ettiniz olmadı, malına el koydunuz olmadı, şimdi de hesabına mı el koyuyorsunuz? Korkunuzda boğulacaksınız.”

 

Related Posts

Trump: İsrail Gazze’ye yiyecek sağlamalı

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de yaşanan açlık krizine işaret ederek, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yiyecek sağlamasını istediğini belirtti.

Yavaş mı İmamoğlu mu Özel mi? İşte Erdoğan’lı denklemde ikinci tur senaryoları

Temmuz 2025 anketine göre, olası ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş %44 ile Recep Tayyip Erdoğan’ın (%38,4) önünde yer alıyor. Ekrem İmamoğlu senaryosunda Erdoğan %41,6 ile önde, İmamoğlu ise %39’da kalıyor. Özgür Özel’le yapılan senaryoda ise Erdoğan %43, Özel %34,2 oy alıyor.

Mücahit Arınç, Pazarcı Esnafıyla Buluştu

Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Alaybey Cumartesi Pazarı’nı ziyaret ederek esnafa destek oldu.

Makyajsız görüntülenen ünlü oyuncu, doğal güzelliğiyle büyüledi!

Ünlü oyuncu Amber Heard, Johnny Depp ile yaşadığı çalkantılı dava sürecinden üç yıl sonra sahnelere güçlü bir dönüş yaptı. 39 yaşındaki oyuncu, Massachusetts’te sahnelenen Spirit of the People adlı oyunun son gösterimlerine hazırlanırken fit fiziği ve makyajsız yüzüyle dikkat çekti. Üç çocuk annesi olan Heard, sosyal medyada paylaştığı makyajsız selfieyle de hayranlarından büyük destek aldı.

Evlilik Teklifi İçin Uçuş, Kaza ile Sona Erdi

Adana’da eğitim uçağı, nişanlısının evlilik teklifi sonrası kırıma uğradı. Yaralıların durumu iyi.

Trabzonspor’da Zubkov’a sürpriz kutlama

Trabzonspor, sezon öncesi hazırlıklarını sürdürürken antrenman öncesi Oleksandr Zubkov’un doğum günü kutlandı.