Çuvallarla satılıyor kilosu 60 TL. Faydası şaşırtıyor

Kilosu 60 TL olan kırmızı biber, Türk mutfağında önemli bir yere sahip. Birçok yemekte lezzeti belirleyen en önemli malzeme olan kırmızı biber salçası, özellikle yaz aylarında pazarlardan ve marketlerden çuvallarla alınan kırmızı kapya biber kullanılarak yapılır.

Kırmızı biber sadece salça yapımında değil, aynı zamanda mezelerde, salatalarda, çorbalarda ve yemeklerde de kullanılır. Faydaları saymakla bitmeyen bu sebze, özellikle beyin sağlığına olan olumlu etkileriyle bilinir ve hafızayı güçlendirdiği söylenir.

KIRMIZI BİBER NEDEN DEĞERLİ?

Kırmızı dolmalık biber, vücudunuzun A vitaminine dönüştürdüğü beta-kriptoksantin adlı bir bileşik içerir. Araştırmalar, beta-kriptoksantin açısından zengin gıdaların mesane, akciğer ve kolon kanseri riskini azaltabileceğini öne sürmektedir.

KIRMIZI BİBER FAYDALARI

Koyu kırmızı veya mor renkli meyve ve sebzelerde bulunan pigmentler, beyin hücreleri üzerinde koruyucu bir etkiye sahip olabilir. Araştırmalar, antosiyaninlerin yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan hafıza problemleri ve bilişsel bozuklukları yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini gösterir.

Kırmızı Biberin Faydaları

İltihaplanmayı önler.
Eklem ağrısını hafifletir.
Dokuları iyileştirerek gençleştirir.
C vitamini açısından zengindir, bu da bağışıklığı güçlendirir ve hastalıklara karşı korur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx