Deprem bölgesi için mücbir sebep süresi uzatıldı

Kahramanmaraş Merkezli Deprem Bölgelerindeki İşletmeler İçin Mücbir Sebep Süresi Uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirlerdeki mükelleflerin yüzde 80’ini kapsayan küçük ve orta ölçekli işletmelerin mücbir sebep hali 31 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem bölgesindeki kentlerin mücbir sebep haline ilişkin açıklamada bulundu.

Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki bazı mükelleflere yönelik mücbir sebep hali uzatıldı.

Şimşek, bu konudaki yetkisini kullanarak, söz konusu mükelleflerden 2022 yılı sonu itibarıyla cirosu 2,5 milyon liranın altında olanların mücbir sebep halinin 31 Mayıs’a kadar uzatılmasını kararlaştırdı.

Bakanlık tarafından depremlerden etkilenen yerlerde 6 Şubat 2023 itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunanların vergi kanunları uygulaması bakımından mücbir sebep halinde oldukları kabul edilmişti.

Mükelleflerin yüzde 80’ini kapsıyor

Kapsama girmeyen mükelleflere sağlanan imkanlara da dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:

“Cirosu 2,5 milyon lirayı aşan mükelleflerin mücbir sebep hali 30 Kasım 2024 tarihi itibarıyla sona erdi. Depremden vergi ödevlerini yerine getiremeyecek şekilde etkilendiğini ve mücbir sebep halinin kendileri için devam ettiğini belirten mükellefler, bağlı bulundukları vergi dairelerine gerekli belgelerle bireysel talepte bulunabilecek. Bu mükelleflerin durumları ayrıca değerlendirilecek.” (AA)

 


Komşular rahatsız olacak derken, opera yarışmasında birinci oldu; Güneş Uluçay Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 2025’in ilk seçim anketinden çarpıcı sonuçlar: İki parti arasında 1,2 puan fark var, Meclis’e 4 parti girebiliyor

TIKLAYIN – DEM Partili Akdeniz Belediye Eş Başkanları ve 5 belediye meclis üyesi gözaltına alındı

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Popülist bir sivil darbeye ne kadar hazırız?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Neler oluyor neler; bir MOSSAD müdürü ve bir İranlı generalden gelen çarpıcı bilgiler 

Acun Ilıcalı’nın “Hocamız bayılıyor” dediği ismin de bileti kesildi; Fenerbahçe’de yaprak dökümü

Spor yazarları, Kasımpaşa-Fenerbahçe maçını yorumladı: Gençlere “saygı” duymak, maçı zorlamamak, elbette kendi “şıklığını” taşıyor

Los Angeles yangını büyümeye devam ediyor: “Yıkımın etkisi atom bombası gibi”

Related Posts

Limanlarda elleçlenen konteyner miktarı rekor kırdı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Mayıs ayında limanlarda elleçlenen konteyner miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 artarak bir milyon 366 bin 430 TEU’ya ulaştı. Böylece bir ayda limanlarımızda elleçlenen en yüksek konteyner miktarına ulaşarak tüm zamanların rekorunu kırdık.” dedi.

Devletin otoyollarında tarife kilidi: Her yılbaşında otomatik zamlanacak

Karayolları Genel Müdürlüğü, 2026 itibarıyla geçiş ücretlerinde yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Açıklamaya göre, devletin işlettiği otoyollarda geçiş ücretleri her yılın başında otomatik olarak artacak. Bu artışlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı …

Borsada 8 otomotiv şirketinden 4’ü yatırımcısına kazandırdı: Tümosan hisseleri en çok değerlenen otomotiv şirketi oldu

Borsa İstanbul’da mayıs ayında işlem gören otomotiv şirketleri arasında Tümosan Motor ve Traktör yüzde 15,9 ile hisseleri en çok değerlenen otomotiv şirketi olurken, onu yüzde 2,2’lik yükselişle Anadolu Isuzu, yüzde 1’lik artışla Doğuş Otomotiv ve yüzde 0,5’lik kazançla Otokar izledi.

Faiz yarışı sürüyor: 2 milyon TL’nin aylık faiz getirisi ne kadar oldu?

Merkez Bankası’nın politika faizinde yukarı yönlü adımları ve Türk Lirası’na geçişi teşvik eden uygulamaları, yatırımcıların altın ve dövizden uzaklaşıp yeniden TL mevduata yönelmesine neden oldu.

Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

Bakan Göktaş açıkladı: Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı

OECD, Türkiye için büyüme beklentisini aşağı çekti

OECD, Türkiye için büyüme beklentisini aşağı çekti