Düşürülen Azerbaycan uçağında yaşamını yitiren mürettebata “Milli Kahraman” adı verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Milli Kahramanlık Ödülü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve kabin görevlisine “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanı verdi. Aliyev’in imzaladığı karara göre, kaptan pilot İgor Kşnyakin, ikinci pilot Aleksandr Kalyaninov ve kabin görevlisi Höküme Aliyeva bu unvanı almaya hak kazandı.

Ayrıca, yaralı kurtulan kabin görevlileri Zülfükar Asadov ve Aydan Rahimli da “Reşadet” nişanıyla ödüllendirildi. Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, kahraman pilotlar ve mürettebatın olay sırasında gösterdikleri büyük cesareti vurgulayarak, hayatta kalan yolcuların kurtarılmasındaki fedakarlığa dikkat çekti.

Bakü-Grozni seferini yaparken düşen uçakta 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Kazanın ardından yapılan açıklamalarda uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sisteminden etkilendiği belirtilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev’e telefonla ulaşarak Rus hava sahasında yaşanan bu trajik olaydan dolayı özür dilemişti.

Aliyev, uçak kazasında hayatını kaybeden mürettebat için düzenlenen tören sonrasında Rusya’nın tazminat ödemesi gerektiğini belirterek, olayın detaylarını açıkladı.

Related Posts

İçinden domuz eti çıktı! Acilen market raflarından toplatılıyor

Hollanda ve Belçika’daki Jumbo marketlerinde satılan falafel yemeğinde domuz eti tespit edildi. Ürün, alerji riski nedeniyle acil koduyla raflardan toplatılıyor.

İki ilde denize girişler yasaklandı

Sakarya ve Kocaeli’de olumsuz koşullar nedeniyle denize girişler yasaklandı.

Labubu çılgınlığı: Oyuncak çetesi çökertildi, 1,7 milyon dolarlık bebeğe el kondu

Şanghay’da yapılan sahtecilik operasyonunda yaklaşık 1,7 milyon dolar değerinde 5 bin sahte Labubu oyuncağı ele geçirildi.

Türkiye, Hamas’ın silah bırakmasını öngören belgeye imza attı

New York’taki BM konferansında yayımlanan deklarasyon, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 17 ülkenin Hamas’a silah bırakma ve Gazze’den çekilme çağrısıyla dikkat çekti. İki devletli çözüm vurgusunun öne çıktığı metin, Fransa tarafından “tarihi” olarak nitelendi. İsrail ve ABD ise konferansa katılmadı.

Deniz ailesi çalkalamaya devam ediyor: Kardeşinden sert ifadeler

Özcan Deniz’in kız kardeşi Sibel Semerci, sosyal medyadan ağabeyleri Ercan Deniz’i “aile yüz karası” ve “vicdansız” olarak nitelendirdi, ölüm tehdidi aldığını iddia etti ve şirket usulsüzlüklerini gündeme getirdi.

Son Dakika…. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcısı görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u görevden almasının ardından bu kez Altun’un yardımcısı Çağatay Özdemir’i de görevden aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcılıklarına, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ve İlhami Giray Şahin atandı.