Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Ahmet Özer’ mesajı

İmamoğlu: Ahmet Özer Hukuksuzca Tutuluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in yedi aydır hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulduğunu belirtti. İmamoğlu, seçimle alamadıkları Esenyurt’u kayyımla ele geçirmeye çalışanların, Ahmet Özer’i terörle suçlayarak uzun süredir bir hukuk skandalı yaşattığını dile getirdi.

Türkiye’nin terörle mücadele ederek demokratikleşme yolunda önemli bir süreçten geçtiği bu dönemde, “Batı’daki Kürtlerin yerel yönetimlerde temsil edilmesini” suç sayan bir zihniyetin Ahmet Özer’i özgürlüğünden mahrum bıraktığı vurgulayan İmamoğlu, Prof. Dr. Ahmet Özer’in barış ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlamış önemli bir bilim insanı ve siyasetçi olduğunu ifade etti.

Ahmet Özer’e yönelik suçlamaların, Terörsüz ve Demokratik Türkiye hedefine karşı yapılan bir saldırı olduğunu belirten İmamoğlu, bu hukuksuzluğa derhal son verilerek Ahmet Özer’in serbest bırakılmasını ve Esenyurt halkının iradesiyle görevine geri dönmesini umut ettiğini söyledi.

Related Posts

ABD-İran görüşmelerinin tarihi belirlendi

Umman, ABD ve İran arasındaki müzakerelerin 15 Haziran pazar günü başkent Maskat’ta yapılacağını açıkladı.

Antalya’da yangın: Otel boşaltıldı

Antalya’nın Alanya ilçesindeki bir otelde çıkan yangın ekiplerin müdahalesiyle söndürüldü. Dumandan etkilenenler ambulansta tedaviye alındı, 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesine yönelik tehdit davasında yeni gelişme

Kadıköy’de bıçaklanarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi’nin ölümüne ilişkin yargılamada mahkeme, tutuklu sanıklar Barış Ayata ve Çınar Diril’in tutukluluk hallerinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bakanlıktan yeni ifşa: Ünlü bal markası listeden çıktı

Ankara’nın Akyurt ilçesinde faaliyet gösteren Baldağ Gıda’ya ait “süzme akasya çiçek balı (petek süzmesi)” ürününde sahtecilik tespit edildi.

Cevdet Yılmaz’dan CHP kurultay davasına ilişkin açıklama: Bir kapatma davasından bahsetmiyoruz, iki alternatif var…

Cevdet Yılmaz’dan CHP kurultay davasına ilişkin açıklama: Bir kapatma davasından bahsetmiyoruz, iki alternatif var…

Avusturya’da okul saldırısı: 5 kişi hayatını kaybetti

Avusturya’nın Graz’da kentinde okula düzenlenen saldırıda 5 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Yapılan açıklamada, Özel kuvvetler Kobra’nın saldırıya müdahale ettiği ve saldırganın da ölenler arasında olduğu bildirildi. Yetkililer tarafından ise henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.