Fas’ta işçiler grev yasasına karşı ayakta

Fas Halkı, Grev Yasa Tasarısına Karşı Sokaklara Döküldü

Fas’ın farklı şehirlerinde düzenlenen protesto eylemlerinde, halk “grev yasa tasarısına” karşı sesini yükseltti ve bazı maddelerin değiştirilmesini talep etti.

Fas İş Konfederasyonu’nun çağrısıyla, Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Tetuan, Tanca, Beni Tedcit ve El Ayun gibi şehirlerde tasarıya karşı protestolar düzenlendi.

Eyleme katılanlar, yasa tasarını kabul etmediklerini vurgulayarak değişiklik taleplerini dile getirdi.

Protestocular, hükümetin yasa tasarısını “grev hakkını kısıtlama girişimi” olarak değerlendirdi.

Fas’ta hükümetin desteğiyle 24 Aralık’ta Temsilciler Meclisi’nden geçen yasa tasarısı, ikinci meclisten de onay alırsa yürürlüğe girecek.

İnsan hakları aktivistleri ve sendikacılar, ekim ayından bu yana kamuoyunda tartışılan yasa tasarısına karşı protestoların düzenlenmesini talep ediyordu.

Grev yasa tasarısında protestocuların değişiklik istediği 5. maddede, “Örgütlenme kanunu hükümlerine aykırı olarak yapılacak her türlü grev çağrısı geçersizdir, siyasi amaçlara yönelik her türlü grev yasak sayılır.” hükümleri bulunmaktadır.

Related Posts

Trump’tan peş peşe Gazze mesajları: ‘Anlaşmayı yapın, esirleri eve getirin’

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023’ten bu yana süren saldırılarına ilişkin yeni bir paylaşım yaptı. Trump, Hamas ve Tel Aviv yönetimine anlaşması gerektiğini belirterek, esirlerin evlerine dönmesi gerektiğini kaydetti. İsrailli yetkililer ise Trump’ın açıklamasına karşın Netanyahu yönetiminin ateşkese niyetli olmadığını bildirdi.

Almanya’da sağlık krizi! Hastaneler iflasın eşiğinde

Almanya’da yayımlanan bir rapor, hastanelerin iflas riskinin günden güne arttığını bildirdi.

İki genç kızın saç saça kavgası

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde 2 genç kız arasında çıkan kavga, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Avukat Burak Saldıroğlu tahliye edildi

Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklu bulunan avukat Burak Saldıroğlu hakkında tahliye kararı verildi

İzmir’de dağı alevler sardı, ekipler harekete geçti

İzmir’in Aliağa ilçesi Bozköy Mahallesi sanayi tesisleri bölgesinde çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman: New York adına Mamdani’nin seçilmesine çok sevindim, milyoner iş insanları bu durumdan rahatsız oldu

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman: New York adına Mamdani’nin seçilmesine çok sevindim, milyoner iş insanları bu durumdan rahatsız oldu