Gayrimenkul satışlarında yeni dönem! 7 Nisan’da başlıyor

1 Ocak 2025’te başlayan kiralık mülklerde zorunlu hale gelen ilanlardaki yetkilendirme uygulaması, 7 Nisan 2025 itibarıyla satılık iş yerlerinde de hayata geçecek. Uygulama ile sahtekarlık ve dolandırıcılığın önüne geçildiğini aktaran Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, “Yetkilendirme yönetmeliğimiz 5 Haziran 2018 tarihinde hayata geçti. Bununla beraber gerekli kriterleri yerine getiren meslektaşlarımız Yetki Belgesi almak için Ticaret İl Müdürlükleri’ne müracaat etti. Yetki Belgesi olan emlak ofisleri, vatandaşlarımızla yetkilendirme sözleşmesi yapıp ilanları girmeye başladılar. Öncelikle 1 Ocak 2025 tarihi itibarıyla kiralık gayrimenkullerde kademeli olarak hayata geçti. Bununla beraber hem bilgi kirliliği hem de sahtekarlık ve dolandırıcılığın önüne geçilmiş oldu. Vatandaşlar yetki belgesi olan ofislere ilanlar için yetki verdiler. Emlakçı arkadaşlar, yetki almış olduğu yerlerin ilanını girecek. Hem vatandaşlar hem bizler açısından hem de mülk sahipleri açısından güvenilir bir ortam oluşturulmuş oldu” dedi.

“7 NİSAN’DAN İTİBAREN SATILIK İŞ YERLERİNDE DE UYGULANMAYA BAŞLANACAK”

Kiralık gayrimenkullerde geçerli olan yetkilendirme uygulamasının 7 Nisan’dan itibaren satılık iş yerlerinde de hayata geçeceğini vurgulayan Başkan Atasoy, “Ticaret Bakanlığı bunu kademeli olarak hayata geçirdi. Öncelikle 1 Ocak 2025 itibarıyla kiralık mülklerde hayata geçti. 7 Nisan itibarıyla da satılık iş yerlerinde hayata geçirilecek. Haziran ayı itibarıyla da hem kiralık hem satılık konut ve iş yerlerinde uygulamanın hayata geçeceği kanaatindeyiz. Bundan sonraki sistemde ilan platformlarında özellikle güvensiz ve sahte hesaplarla ilan girilemeyecek. Artık Yetki Belgesi olan emlak ofisleri ilan girebilecek. Vatandaşlar da belgesi olan emlak ofislerine yetki verecek. Yetkisiz kimse ilan giremeyecek. Hem vatandaşlar hem bizler hem de mülk sahipleri açısından güvenilir bir ortam olacağı kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Merkez Bankası rezervleri 145 milyar 657 milyon dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 16 Mayıs haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 314 milyon dolar artışla 145 milyar 657 milyon dolara çıktı.

Cepten kuruş çıkmayacaktı 850 milyon Euro gitti

Geçmeyen 40 milyon aracın bedeli, 85 milyon vatandaşın sırtına yüklendi.

MNG Kargo, DHL eCommerce oldu

Ekim 2023’te global lojistik devi DHL’in bir parçası olan MNG Kargo, artık Türkiye’de faaliyetlerine DHL eCommerce ismiyle devam edecek. DHL eCommerce Türkiye CEO’su Kağan Gündüz, açıklamalarda bulundu.

Üretici 1 liraya satamıyor, vatandaş 40 liraya alıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Alay kasabasında patates üreticileriyle bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Gürer, ”Tüccarların daha iyi koşullarda muhafaza edilen patates alması, küçük aile …

Honda 500 milyonuncu motosikletini üretti

Honda, dünya genelindeki toplam motosiklet üretiminin 500 milyon adede ulaştığını duyurdu. Honda Motor Başkanı Toshihiro Mibe, “Bu dönüm noktasına ulaşmamızı sağlayan müşterilerimizin yanı sıra geliştirmeden üretime, satıştan servise kadar emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bakan Şimşek ‘sıcak para geliyor’ dedi ama…. Rahip Brunson krizi sonrası en büyük göç

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada son dönemde Türkiye’den kaçan yabancı sıcak paranın geri gelmeye başladığını ifade etse de yurt içi yerleşiklerin 19 Mart operasyonlarıyla birlikte Türkiye’den çıkardıkları tutarın 14 milyar 720 milyon dolara yükseldiği belirtildi.