Hong Kong Airlines Uçağı Fuzhou’ya Acil İniş Yaptı
Çin’in Hangzhou şehrinden Hong Kong’a gitmekte olan Hong Kong Airlines’a ait “HX115” sefer sayılı uçak, kabinde çıkan yangın sebebiyle Fuzhou’ya acil iniş yapmak zorunda kaldı. Geçen perşembe günü gerçekleşen olayda, yangın hızlı bir şekilde kontrol altına alındı.
Hong Kong Airlines yetkilileri, uçağın Hangzhou’dan Hong Kong’a sefer yaparken kabin üst rafında çıkan yangın sebebiyle Fuzhou Changle Uluslararası Havalimanı’na güvenli bir şekilde yönlendirildiğini ve başarılı bir şekilde iniş yaptığını açıkladı. Yangının etkili müdahale ile söndürüldüğü belirtildi.
Olayın görüntüleri Hong Kong televizyonu tarafından paylaşıldı ve yolcuların su şişeleri kullanarak yangını söndürmeye çalıştığı anlar kameraya yansıdı.
Hava yolu yetkilileri, uçaktaki 168 yolcunun herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını belirtirken, yapılan ön raporda yangının bir yolcunun çantasındaki taşınabilir şarj aletinden kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruldu.
More Stories
Göle’de kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu
Güney Kore’de orman yangınlarında ölü sayısı 4’e yükseldi: 3 bin hektar küle döndü
Beyaz Saray Kremlin’in suyuna gidiyor… Putin’e övgü Ukrayna’ya şart