İsrail ordusu, Yemen’i vurdu: Ülkenin ekmek sepeti olan liman yandı

İsrail Ordusu, Husilere Ait Gemiye Hudeyde Limanı’nda Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail ordusu, Yemen’in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı’na Pazartesi gecesi gerçekleştirdiği hava saldırısını duyurdu. Bu hava saldırısı, Husilerin İsrail’in Ben Guiron havalimanını füzeyle vurduğu Pazar gününden hemen sonra gerçekleşti.

İsrail ordusu, liman ve çevresindeki “Husi terör hedeflerini” hedef aldığını belirtirken, Husilere bağlı Saba haber ajansı, saldırılar sonucunda en az bir kişinin öldüğünü ve en az 35 kişinin yaralandığını bildirdi.

Dev Yangın Limanı Kapattı

Saldırı sonrasında liman çevresi ve bir çimento fabrikası Husiler tarafından kapatıldı. Görgü tanıkları, saldırıların limanda büyük bir yangına sebep olduğunu ve konteyner alanlarında ciddi hasara yol açtığını belirtti.

İki farklı kaynak, limandaki beş iskele, depolar ve gümrük alanının yüzde 70 oranında zarar gördüğünü ifade etti. Bir liman işçisi ise, saldırı sırasında iki geminin yük boşalttığını ve liman trafiğinin tamamen durduğunu aktardı.

Yemen’in Gıdası, Bu Limandan Geliyor

Hudeyde, Aden’den sonra Kızıldeniz’deki en büyük ikinci liman konumunda bulunuyor ve Yemen’in gıda ithalatının yaklaşık yüzde 80’i bu limandan gerçekleşmektedir.

Ayrıca, doğudaki bir çimento fabrikası da dört hava saldırısına maruz kaldı. İsrail ordusu, saldırının kendi topraklarına yapılan füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiğini savundu.

Bu saldırı, mart ayından bu yana devam eden Husi saldırıları arasında İsrail hava savunmasını aşarak hedefe ulaşan ilk füze oldu. Husi yetkilisi Abdul Kadir el-Murtaza, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, “İsrail, karşılıksız bir şekilde atılan her adıma hazır olmalıdır” dedi.

Related Posts

Kırışıklık yorumlarına sessiz kalmayan Hadise’den tokat gibi yanıt

Yeni şarkısı “Fırtınam”la dönüş yapan Hadise, filtresiz klibindeki yüz hatları üzerinden gelen eleştirilere meydan okudu. Kırışıklıkları konuşanlara sert çıkan ünlü isim, “Çizgilerimle varım, sahnemle özgürüm. Ne filtreden korktum ne yargıdan. Korkmam, korkutamazsınız” dedi.

Akdeniz güne depremle başladı

Kandilli Rasathanesi Akdeniz’de deprem meydana geldiğini duyurdu.

Sevgilisi tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cinayetinde 7 tutuklama talebi

Küçükçekmece’de cesedi valiz içinde bulunan Ayşe Tokyaz cinayetiyle ilgili sevgilisi eski polis memuru Cemil Koç ‘tasarlayarak öldürmek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Diğer 6 şüpheli ise ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkacak.

Erdoğan: Ruhunu 1 dolara satan alçaklar bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler” dedi.

Gaziye hakaret eden şahsa gözaltı kararı

Sosyal medyada gazi vatandaşımıza yönelik aşağılayıcı mahiyette yorumda bulunduğu iddia edilen şüpheli hakkında, gözaltı kararı verildi.

Sadece 300 kişide görülen hastalık: Göğüsleri aylar içinde 12 kiloya ulaştı

Brezilya’da yaşayan 22 yaşındaki Thaynara Marcondes’e, göğüslerinde aniden başlayan aşırı büyüme nedeniyle dünyada sadece 300 kişide bulunan “gigantomasti” teşhisi kondu.