İsrail’in Filistinlileri hedef almak için yapay zekayı kullandığı iddia edildi

İsrail’in Filistinlilere Karşı Yapay Zeka Kullanımı Tartışma Yarattı

Mısır’ın eski devlet başkanı Mobarak, İsrail’in Filistinlilere saldırılarını desteklemek için yapay zeka teknolojisini kullandığını iddia etti. Bu iddia, bölgedeki sivil kayıpların artmasına neden olmakla suçlandı ve uluslararası toplumun duyarlı olması gerektiği vurgulandı.

Mobarak, Palantir CEO’su Karp’ın, ürettikleri teknolojinin sivilleri hedef aldığını söylemesine karşın gülmesini rahatsız edici bulduğunu belirtti. “Gazze’de Filistinliler için güvenli bir yer kalmadı. Yapay zeka, onları hedef almak için kullanılıyor” diyerek endişelerini dile getirdi.

Protestoların sosyal medyada geniş yankı uyandırmasıyla destek mesajları alan Mobarak, bu eylemlerin Filistin meselesinde daha cesur adımlar atılmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

“Filistinlilerin kanından kar eden şirketler var.” diyen Mobarak, Palantir’in İsrail’e sağladığı teknolojik destekle ilgili endişelerini paylaştı.

Mobarak, ABD’nin İsrail’e verdiği destekten rahatsızlık duyduğunu ve Trump ile Biden yönetimlerinin Filistin politikalarının benzer olduğunu savundu. Bu süreçte yaşadığı aşağılayıcı deneyimleri ve tepkileri de paylaştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve ablukasını eleştiren Mobarak, uluslararası toplumu tepki göstermeye çağırdı. Gazze halkının çektiği acılara dikkat çekerek, yardım ulaştırma girişimlerinin engellendiğini ve açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Palantir’in İsrail’e sağladığı yapay zeka teknolojisinin insan hakları ihlallerine neden olduğu eleştirilerine katılan Mobarak, şirketi ve diğer benzer firmaları sert bir dille eleştirdi. İsrail’in Filistinlilere karşı sürdürdüğü politikaların acilen durdurulması gerektiğini vurguladı.

Bu bağlamda yapay zeka teknolojilerinin sivil halkı hedef alması ve insani krizlere neden olması endişeleri artırırken, uluslararası alanda Filistin meselesine yönelik daha etkin bir müdahalenin hayati öneme sahip olduğu dile getirildi.

Related Posts

Fenerbahçe’de ayrılık: Zajc’ın yeni takımı belli oldu

Fenerbahçe’nin 31 yaşındaki oyuncu Miha Zajc, Dinamo Zagreb ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Trump: İsrail Gazze’ye yiyecek sağlamalı

ABD Başkanı Donald Trump, Gazze’de yaşanan açlık krizine işaret ederek, İsrail’in Gazze’deki Filistinlilere yiyecek sağlamasını istediğini belirtti.

Yavaş mı İmamoğlu mu Özel mi? İşte Erdoğan’lı denklemde ikinci tur senaryoları

Temmuz 2025 anketine göre, olası ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mansur Yavaş %44 ile Recep Tayyip Erdoğan’ın (%38,4) önünde yer alıyor. Ekrem İmamoğlu senaryosunda Erdoğan %41,6 ile önde, İmamoğlu ise %39’da kalıyor. Özgür Özel’le yapılan senaryoda ise Erdoğan %43, Özel %34,2 oy alıyor.

Mücahit Arınç, Pazarcı Esnafıyla Buluştu

Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Alaybey Cumartesi Pazarı’nı ziyaret ederek esnafa destek oldu.

Makyajsız görüntülenen ünlü oyuncu, doğal güzelliğiyle büyüledi!

Ünlü oyuncu Amber Heard, Johnny Depp ile yaşadığı çalkantılı dava sürecinden üç yıl sonra sahnelere güçlü bir dönüş yaptı. 39 yaşındaki oyuncu, Massachusetts’te sahnelenen Spirit of the People adlı oyunun son gösterimlerine hazırlanırken fit fiziği ve makyajsız yüzüyle dikkat çekti. Üç çocuk annesi olan Heard, sosyal medyada paylaştığı makyajsız selfieyle de hayranlarından büyük destek aldı.

Evlilik Teklifi İçin Uçuş, Kaza ile Sona Erdi

Adana’da eğitim uçağı, nişanlısının evlilik teklifi sonrası kırıma uğradı. Yaralıların durumu iyi.