Katil İsrail’in Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerine saldırılarında 4 kişi yaşamını yitirdi

İsrail, Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin Ev ve Çadırlarını Hedef Aldı

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail’in gece boyunca Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin ev ve çadırlarını hedef aldığı belirtildi.

İsrail ordusu, Han Yunus’un doğusundaki Mean bölgesini İnsansız Hava Araçları (İHA) ile hedef alarak 2 kişinin hayatını kaybetmesine ve 4 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Ordu, Han Yunus’un doğusundaki Fuhari beldesine düzenlediği bir diğer İHA saldırısında 1 kişinin hayatını kaybettiğini, ayrıca dün gerçekleştirilen saldırıda yaralanan bir çocuğun da yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Gazze kentinin batısında Selame ailesine ait bir çadıra düzenlenen hava saldırısında bir kız çocuğu ve biri hamile 2 kadın da dahil olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Deyr el-Belah kentinde bulunan Aksa Şehitleri Hastanesi etrafındaki sivil yerleşim bölgesine düzenlenen hava saldırısında birçok kişi yaralandı.

Cibaliya’nın doğusundaki evde yapılan hava saldırısı da çok sayıda sivilin yaralanmasına ve bazılarının enkaz altında kaybolmasına neden oldu. Kurtarma ekipleri enkaz altındakilere ulaşmakta zorluk çekti.

İsrail ordusu, Gazze’deki işgali genişletip kalıcı hale getirme planını uygulamaya başladığını duyurdu. Güvenlik kabinesinin onayladığı bu plan, 4 Mayıs’ta başladı.

İsrail basınında yer alan bilgilere göre, planın üç aşamadan oluştuğu ve Trump’ın Orta Doğu turunun sona ermesi durumunda, hazırlık aşamasındaki ateşkes anlaşmasına ulaşılamazsa Gazze’deki saldırıların artacağı ve Filistinlilerin güneye sürgün edileceği belirtilmişti. Ayrıca, İsrail askerlerinin ele geçirdiği bölgelerde geri çekilmeyeceği ve işgali süreceği vurgulanmıştı.

Related Posts

Sevgilisi tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz’ın cinayetinde 7 tutuklama talebi

Küçükçekmece’de cesedi valiz içinde bulunan Ayşe Tokyaz cinayetiyle ilgili sevgilisi eski polis memuru Cemil Koç ‘tasarlayarak öldürmek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Diğer 6 şüpheli ise ‘tasarlayarak öldürmeye yardım etmek’ suçundan tutuklanma talebiyle hakim karşısına çıkacak.

Erdoğan: Ruhunu 1 dolara satan alçaklar bedelini ödeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletine ihanet edenler, milletine kurşun sıkanlar, ruhunu 1 dolara satan alçaklar bunun bedelini mutlaka ödeyecekler” dedi.

Gaziye hakaret eden şahsa gözaltı kararı

Sosyal medyada gazi vatandaşımıza yönelik aşağılayıcı mahiyette yorumda bulunduğu iddia edilen şüpheli hakkında, gözaltı kararı verildi.

Sadece 300 kişide görülen hastalık: Göğüsleri aylar içinde 12 kiloya ulaştı

Brezilya’da yaşayan 22 yaşındaki Thaynara Marcondes’e, göğüslerinde aniden başlayan aşırı büyüme nedeniyle dünyada sadece 300 kişide bulunan “gigantomasti” teşhisi kondu.

Suriye’de silahlı çatışma: 10 ölü, 40 yaralı

Suriye’nin güneyindeki Suveyda ilinde, Dürzi ve Bedevi silahlı gruplar arasında çıkan çatışmada 10 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi ise yaralandı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, çatışmalar her iki tarafın birbirine ait araçlara el …

Hatay’da makilik ve ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde makilik ve ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.