Lavrov ‘komşu ülkelere’ işaret etti: Suriye’de Esad hükümeti neden düştü?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Esad Yönetimi Sosyal Sorunları Gideremedi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye’nin eski devlet başkanı Beşar Esad’ın ülkedeki sosyal sorunlarla başa çıkamadığını ve bu nedenle yönetimi kaybettiğini belirtti. Lavrov, Rusya basınına yaptığı açıklamada, Esad’ın Rusya’ya sığınmasıyla sonuçlanan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik’in aktardığına göre, Lavrov, Suriye’de eski iktidarın nüfusun sosyo-ekonomik beklentilerini karşılayamadığına dikkat çekerek, bu durumun en zengin bölgeyi işgal eden ABD’nin büyük suçu olduğunu vurguladı. Lavrov ayrıca, Rusya’nın tavsiyelerine rağmen Esad’ın nüfuzlu komşularıyla yapıcı diyalog kuramadığını ifade etti.

Suriye’de hükümetin düşmesinin nedenini Esad yönetiminin sosyal sorunlara çözüm bulamamasına bağlayan Lavrov, “Durumun kötüye gitmesinin nedenlerinden biri, önceki yönetimin uzun süreli iç savaş koşullarında nüfusun temel ihtiyaçlarını karşılayamamasıdır” şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı, “Suriye’nin en zengin bölgesi olan kuzeydoğu bölgesini işgal eden ve kendi uşaklarından oluşan koalisyonun lideri olarak Şam’a ciddi yaptırım baskısı uygulayan Washington’un suçu büyük” dedi.

‘İsrarlı Tavsiyelerimize Rağmen Başaramadı’

Lavrov, Moskova’nın Astana süreci kapsamında siyasi çözüm için yoğun bir çaba harcadığını belirterek, “Ancak önceki yönetim, tüm ısrarlı tavsiyelerimize ve aktif desteğimize rağmen, muhaliflerle ve bölgedeki nüfuzlu komşularıyla yapıcı diyalog kurarak tam teşekküllü siyasi süreci başlatmayı ve ciddi sosyo-ekonomik sorunları çözmeyi başaramadı” şeklinde konuştu.

Lavrov ayrıca, Rusya’nın Suriye’deki gelişmeleri dikkatlice takip ettiğini ve geleceğe dönük çıkarımlar yapmak için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Yargıtay verileri: AKP 256 bin üye kaybetti, CHP 370 bin yeni üye kazandı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayımladı. Buna göre AKP, 256 bin üye kaybı yaşarken, CHP ise 370 binden fazla yeni üye kazandı. Yeniden Refah ve Saadet Partisi’nin de üye artışındaki sayı dikkat çekti.

Netanyahu, Trump ile görüşmesinin ateşkes müzakereleri konusunda ilerleme sağlayacağını söyledi

Netanyahu, Trump ile görüşmesinin ateşkes müzakereleri konusunda ilerleme sağlayacağını söyledi

Muhittin Böcek’ten ‘Antalya İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinge mesaj

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Antalya İradesine Sahip Çıkıyor” mitinge mesaj gönderdi. Muhittin Böcek, “Sesimizi kıstıklarında sesimizin gürleşeceğini, onlar bizi tutsak ettikçe çoğalacağımızı, susturmaya çalıştıkça yeniden doğacağımızı hesap edemeyenler, aslında bu kötülüğü en çok kendilerine yapıyorlar ama haberleri yok” ifadelerini kullandı.

Bayırbucak’ta orman yangını 4 gündür söndürülemedi

Türkiye orman yangınlarını söndürmeye çalışırken iklim krizi ve dikkatsizlikler komşu Suriye’de de büyük bir yangına neden oldu. Suriye’de Lazkiye’nin yoğun Türk nüfuslu Bayırbucak bölgesinde orman yangını sürüyor. Suriye Acil Durum ve Afet Yönetimi …

Emlakçılar satılığa çıkan evin tozlu garajında buldu: Değeri 80 milyon lira

Vefat eden bilim insanının mirasçılarının satılığa çıkardığı evi gezmeye gelen emlakçılar buldukları karşısından şaşkınlıklarını gizleyemedi. Emlakçılar evin garajında değeri 2 milyon dolar (yaklaşık 80 milyon lira) olan ve sadece 350 adet üretilen lüks otomobil buldular.

Sakarya’da öğrenci yurdunun mescidinde skandal görüntü: 2 kız öğrenci yakalandı

Sakarya’da bir kız öğrenci yurdunda dizüstü bilgisayarlarından cinsel içerikli film açan iki kız öğrenci bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı. Kısa sürede yayılan görüntülerle ilgili Sakarya Valiliği açıklama yaptı.