Lübnan ile İsrail ateşkesinin uzatıldığı duyuruldu

Lübnan ve İsrail Arasındaki Ateşkes Anlaşması Uzatıldı, Tutukluların İadesi İçin Müzakereler Başlıyor

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, ABD tarafından gözlemlenen Lübnan ve İsrail arasındaki uzlaşma 18 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek.

Ayrıca açıklamada, Lübnan, İsrail ve ABD hükümetleri arasında 7 Ekim 2023’ten sonra yakalanan Lübnanlı tutukluların iade edilmesi konusunda müzakerelere başlanacağı belirtildi.

Önceki gün gerçekleşen saldırılarda, Lübnan’la varılan ateşkes anlaşmasına rağmen işgal altındaki bölgelerden çekilmeyen İsrail ordusunun neden olduğu olaylarda 22 kişi hayatını kaybederken, 124 kişi yaralandı.

İsrail Ordusunun Lübnan’dan Çekilme Süreci Gecikti

Lübnan ile İsrail arasında yapılan ateşkes anlaşması, yerel saatle 27 Kasım 2024’te 04.00’te (TSİ 05.00) yürürlüğe girdi. Anlaşma uyarınca Lübnan ordusunun İsrail’in işgal ettiği güney bölgelerine 26 Ocak’a kadar asker konuşlandırması ve İsrail ordusunun çekilmesi bekleniyordu.

Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden bu yana geçen sürede, İsrail ordusu, bombardımanlar ve ev yıkımları gibi ihlallerle ateşkesi ihlal etmeye devam etti.

İsrail ordusu, 24 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Lübnan’a çekilme sürecinin planlandığı gibi 60 günden fazla sürdüğünü belirterek, buna rağmen çekilmeyi tamamlayamayacaklarını duyurdu.

Related Posts

Son Dakika…. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcısı görevden alındı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u görevden almasının ardından bu kez Altun’un yardımcısı Çağatay Özdemir’i de görevden aldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan yardımcılıklarına, Türkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ve İlhami Giray Şahin atandı.

Kastamonu’da Silah Kaçakçılığı Operasyonu

Taşköprü’de jandarma, silah kaçakçılığı yapan 4 şüpheliyi gözaltına aldı ve silahlar ele geçirildi.

14 Yıl Hapis Cezalı Şahıs Samsun’da Yakalandı

14 yıl 2 ay hapis cezası ile 2 yıldır aranan C.H. Samsun’da polis tarafından yakalandı.

Son veriler açıklandı: Aşırı sıcaklar 16 can aldı

Ülkenin afet yönetim kuruluşu tarafından yapılan bilgilendirmede 21-27 Temmuz haftasına ilişkin veriler paylaşıldı. Açıklanan son verilere göre bahsi geçen haftada 16 kişi aşırı sıcaklardan öldü 10 bin 804 kişi ise sıcaklık kaynaklı rahatsızlıklarla …

Britanya Başbakanı Starmer duyurdu: İsrail somut adım atmazsa Filistin devletini tanıyacağız

Britanya Başbakanı Starmer duyurdu: İsrail somut adım atmazsa Filistin devletini tanıyacağız

Tekirdağ’da ağlara takıldı: Tam 38 kilo ağırlığında

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde amatör balıkçılık yapan bir vatandaş, gölette 38 kilogram ağırlığında dev bir sazan balığı yakaladı.