Mehmet Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması

Mehmet Şimşek: Küresel Ekonomi ve Türkiye’nin Görünümü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dördüncü Antalya Diplomasi Forumu’nda “Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin Görünümü” panelinde küresel ekonomi, Türkiye’nin mevcut durumu ve gelecekteki ekonomik politikalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, küresel ekonomik politika belirsizliklerinin tarihi rekor seviyelerde olduğunu vurgulayarak, ticarette artan korumacılığın bu belirsizliğe en çok katkı sağlayan faktörlerden biri olduğunu belirtti. 2009’dan bu yana korumacı tedbirlerin 11 kat arttığını söyleyen Şimşek, Türkiye’nin görece güçlü bir konumda bulunduğunu dile getirdi.

“Türkiye Yatırımla Büyüyen Bir Ekonomi”

Şimşek, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin çoğunlukla yatırımlar ve nihai tüketim harcamalarıyla desteklendiğini belirterek, diğer ülkelere göre daha düşük ihracata bağımlılığının Türkiye’yi küresel ticaret savaşları karşısında avantajlı bir konuma getirdiğini söyledi.

Orta Koridor’un ve yeni Kalkınma Yolu’nun bir parçası olan Türkiye’nin bölgedeki barış, güvenlik ve refahı artırmak için bağlantılılık yatırımlarına önem verdiğini vurgulayan Şimşek, yapısal dönüşümlerin kararlılıkla hayata geçirileceğini belirtti.

Enflasyonla mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Şimşek, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. Geniş kapsamlı bir politika setine sahip olduklarını ve enflasyonu düşürmek için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti.

“Ticaret Savaşının Kazananı Olmaz”

Panel sonrasında katılımcıların sorularını yanıtlayan Şimşek, ticarette korumacılığın Türkiye’yi ve ekonomi politikalarını nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Bizim görmek istediğimiz aslında yine kural temelli, açık, çok taraflı ticaret çerçevelerine geri dönülmesidir” diyen Şimşek, serbest ticarete inandıklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Related Posts

OYAK enerjide büyüyor: Almanya merkezli Steag Power’ın İSKEN’deki yüzde 51 hissesini satın alıyor

OYAK, Almanya merkezli Steag Power GmbH’nin İSKEN’deki yüzde 51 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladı. Resmi süreç tamamlandığında OYAK, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yüzde 2,6’sını karşılayan İSKEN Sugözü Enerji Santrali’nin tamamına sahip olarak enerji sektöründeki yatırım portföyünü güçlendirecek. OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Türkiye elektrik üretiminde önemli yeri olan tesisin tamamına sahip olmanın önemine dikkat çekerek, “Güncel jeopolitik gelişmeler ışığında enerji sektöründe büyümeyi önemsiyoruz. Bu yatırımı Türkiye’nin enerji arz güvenliği açısından kritik bir kazanım olarak değerlendiriyoruz” dedi.

En düşük emekli maaşı belli oldu

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “14 bin 469 TL yüzde 16.67’lik enflasyon artış oranı kapsamında 16 bin 881 TL’ye yükseltilmiştir” ifadelerini kullandı.

Akaryakıt, sigara ve içkiye yapılacak ÖTV zammı belli oldu

Akaryakıt, sigara ve içkiye yapılacak ÖTV zammı belli oldu

İstanbul’da haziran ayının zam şampiyonu kiraz oldu

İstanbul’da haziran ayının zam şampiyonu kiraz oldu

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

İktidar, “İsrail ile ticareti tamamen kestik” demişti; İsrail İstatistik Ofisi’ne göre Türkiye, bu yıl 393,7 milyon dolarlık ihracat yaptı

Veriler açıklandı: Haziran ayı zam şampiyonu belli oldu!

İstanbul’da perakende fiyatlarında hareketlilik devam ediyor. Bazı ürünlerde dikkat çekici artışlar yaşanırken, bazı ürünlerin fiyatlarında ise gerilemeler gözlemlendi. Tüketiciler fiyat değişikliklerini yakından takip ediyor.