MNG Kargo, DHL eCommerce oldu

DHL eCommerce Türkiye Faaliyetlerine Başladı

Ekim 2023’te DHL Ailesi’ne katılan MNG Kargo, yaklaşık bir buçuk yıl süren entegrasyon sürecinin ardından Türkiye’deki faaliyetlerine DHL eCommerce olarak devam edecek.

22 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da sektör temsilcileri, çalışanlar, basın mensupları ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen lansmanda MNG Kargo’dan DHL eCommerce’e geçiş hikayesi anlatıldı. DHL eCommerce Türkiye CEO’su Kağan Gündüz, yaptığı açıklamada, “Başarılı bir entegrasyon sürecinin ardından atılan bu stratejik adım, DHL’in bize ve Türkiye’ye duyduğu güveni yansıtıyor. DHL eCommerce’un ‘Strateji 2030’ vizyonu çerçevesinde Türkiye’yi önemli bir pazar olarak görmesi, ülkemiz için uzun vadeli büyüme planlarının bir göstergesi. Bu dönüşüm, Türkiye’nin lojistik altyapısını güçlendiren büyük bir yatırım hamlesi olarak değerlendirilmelidir. Global bir markanın Türkiye pazarında kendi adıyla var olması, ülkemizin lojistik altyapısının ne denli güçlü ve geleceğe hazır olduğunun bir işaretidir. MNG Kargo’nun yerel uzmanlığını, DHL’in global ağı ve lojistik yetkinliğiyle birleştirerek, Türkiye’nin uluslararası ticaretteki rolünü güçlendirmeyi ve ülkemizi bölgesel bir lojistik üs haline getirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.

250 Milyon Euro Yatırım Planı

“Daha önce duyurduğumuz gibi, 250 milyon Euro’luk yatırım planımız devam ediyor. Bu yatırımlar, yeni transfer merkezlerinin inşası, otomasyon sistemlerinin geliştirilmesi, operasyon ağımızın genişletilmesi, araç filomuzun modernizasyonu ve sürdürülebilir lojistik çözümlerine odaklanmayı sağlayacak. Hedefimiz önümüzdeki üç yıl içinde mevcut kapasitemizi iki katına çıkarmak.” dedi.

50 Binden Fazla Çalışana İstihdam Sağlıyor

Dünya genelinde 50 binden fazla çalışanı, 26 binden fazla aracı ve 8 kargo uçağıyla hizmet veren DHL eCommerce, 2024 yılında 1.8 milyardan fazla gönderi taşıdı.

Related Posts

Üretici 1 liraya satamıyor, vatandaş 40 liraya alıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Çiftlik ilçesine bağlı Alay kasabasında patates üreticileriyle bir araya geldi. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Gürer, ”Tüccarların daha iyi koşullarda muhafaza edilen patates alması, küçük aile …

Honda 500 milyonuncu motosikletini üretti

Honda, dünya genelindeki toplam motosiklet üretiminin 500 milyon adede ulaştığını duyurdu. Honda Motor Başkanı Toshihiro Mibe, “Bu dönüm noktasına ulaşmamızı sağlayan müşterilerimizin yanı sıra geliştirmeden üretime, satıştan servise kadar emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Bakan Şimşek ‘sıcak para geliyor’ dedi ama…. Rahip Brunson krizi sonrası en büyük göç

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Katar Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada son dönemde Türkiye’den kaçan yabancı sıcak paranın geri gelmeye başladığını ifade etse de yurt içi yerleşiklerin 19 Mart operasyonlarıyla birlikte Türkiye’den çıkardıkları tutarın 14 milyar 720 milyon dolara yükseldiği belirtildi.

THY, 92’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor

Türk Hava Yolları (THY) 20 Mayıs 1933’te butik bir hava yolu şirketi olarak kuruldu. 92’nci kuruluş yıl dönümünü kutlayan THY, 479 uçaklık filosuyla dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu şirketi olarak yolculuğuna devam ediyor.

Çin kredi faiz oranlarında indirime gitti

Bankalar mevduat faizlerini düşürdü

Borsa işlemlerinde usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı

Borsa İstanbul (BIST) Pay Piyasası’ndaki bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.