Muğla Ula Göleti’nde kapsamlı temizlik

Muğla Ula Göleti’nde Kapsamlı Temizlik Gerçekleştirildi

Muğla’da bulunan Ula Göleti, yaz aylarında suların çekilmesiyle, kış aylarında ise yağışlarla yükselmesiyle biliniyor. Bu doğal alanın korunması adına, suyla birlikte doğaya zarar verebilecek atıkların birikmesinin önüne geçmek amacıyla temizlik çalışması gerçekleştirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, şehrin doğal alanlarının temizliği ve korunması konusunda uzun vadeli projeler yürütürken, aynı zamanda doğaya zarar veren unsurlarla hukuki yollarla da mücadele ediyor. Belediye, çevreyi korumak için şimdiye kadar 227 çevre davası açarken, ekosisteme zarar veren uygulamalara karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

Ula Göleti’nde gerçekleştirilen temizlik çalışması, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çevreye duyarlılığının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca belediye ekipleri, sadece gölet kenarını temizlemekle kalmayarak, çevredeki mesire alanlarında da detaylı bir çalışma yürüttü. Piknik alanları ve gölet çevresinde biriken plastik atıklar, cam şişeler, ambalaj malzemeleri ve doğal yaşamı tehdit eden diğer unsurlar titizlikle toplandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, temiz bir çevre ve sürdürülebilir bir ekosistem için benzer çalışmaların periyodik olarak devam edeceğini belirtti. Vatandaşları da doğaya duyarlı olmaya davet eden belediye, Ula Göleti gibi doğal alanların korunmasının herkesin ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatarak, çevreye karşı duyarlı davranmanın önemine vurgu yapıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ula Göleti ve benzeri doğal alanların atıklardan arındırılmasıyla çevrenin korunmasına katkı sağladıklarını belirtti. Ayrıca, toprak ve su kaynaklarını korumak adına madencilik faaliyetlerine karşı da hukuki mücadelelerini sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Aras, Muğla’nın doğasına sahip çıkmak için kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Related Posts

50 liralık evler peynir ekmek gibi sattı: Komşu köylere de sıçradı

Terk edilmiş köylere canlılık getirmek için başlatılan “1 Euroluk Ev” projesi, kısa sürede beklenmedik ekonomik başarılar yakaladı. İtalyanların dünya çapında ilgi gören projesi, alanını genişletiyor.

Diyarbakır’da 100 bine yakın eser bulunan müzeyi 6 ayda 141 bin kişi ziyaret etti

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde içinde tescilli 14 tarihi yapı olan ve çeşitli dönemlere ait 100 bine yakın eserin bulunduğu İçkale Müze Kompleksi, yılın ilk 6 ayında 141 bin ziyaretçi ağırladı.

BM: Ermeni Apostolik Kilisesi ile ilgili durumun çözüme kavuşturulmasını umuyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Ermeni Apostolik Kilisesi etrafındaki durumun yasal süreç çerçevesinde çözüme kavuşturulmasını umduklarını belirtti.

Erdoğan müjde vermişti: Nevruza ‘milli bayram’ kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi bayram ilan edileceğini açıkladığı Nevruz’un milli bayram ilan edilmesine ilişkin teklif sundu. Sunulan kanun teklifi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Uyuşturucu operasyonu: 35 tutuklama

Ali Yerlikaya, “Narkokapan-Tekirdağ” operasyonları sonucu 35 kişi tutuklandı” dedi.

Bodrum’a 6 ayda 344 bin yabancı turist

Muğla’nın dünyaca ünlü ilçesi Bodrum’da yabancı turist hareketliliği devam ediyor. Kentte son 6 ay içerisinde hem deniz hem de hava yolu ile 344 bin yabancı turistin geldiğini söyleyen Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, “Bahsettiğimiz deniz yoluyla sadece kruvaziyerler için geçerlidir. Yunanistan’dan gelen feribotlar için geçerli değildir. Bunlar da eklendiği zaman sayı daha da artıyor” dedi.