Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi




MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, PKK lideri Abdullah Öcalan‘ın mesajına ilişkin “Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.” dedi.

DEM Parti heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu mesajda “Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” ifadelerine yer verildi.

“Genel başkanımızın bu süreçte önemli bir rolü var”

Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi. Kanal 7’de katıldığı programda Öcalan’ın açıklamalarını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Genel Başkan’ımızın Meclis’in açılış günündeki DEM Partililerle olan teması ve arkasından yapılan grup toplantılarında yaptığı çağrılar bu süreci hızlandırdı. Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılması mümkün oldu. Bu çağrının bir devlet politikası şeklinde devam etmesi bu süreci bugünkü aşamaya getirdi. Sabah açıklama yapıldı. Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.”


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı

TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır

TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz

TIKLAYIN – Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum


Related Posts

Bakan Tunç’tan CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyona ilişkin açıklama: Kamu görevi yürütenler dahil herkes, yargı denetimine tabidir

Bakan Tunç’tan CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyona ilişkin açıklama: Kamu görevi yürütenler dahil herkes, yargı denetimine tabidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Bodrum açıklarında tur teknesi yanarak battı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında günü birlik tur teknesi yanarak battı, 13 yolcu kurtarıldı.

147 yıllık tarihi otel 54 liraya satışta

İngiltere’de bulunan 147 yıllık The Royal Hotel, şaşırtıcı bir şekilde sadece 1 sterline (yaklaşık 54 TL) satışa çıkarıldı. Ancak bu cazip teklifin arkasında ‘küçük bir detay’ gizli…

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda 4 gözaltı

Erzincan’da bir araçta 6 kilo 300 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.