Omuz ağrısını tetikleyen 6 neden!


Omuz Ağrısını Tetikleyen Faktörler ve Tedavileri

İSTANBUL (İGFA) – Omuz eklemi, vücudumuzun en hareketli eklemi olarak bilinir. Günlük hayatta ve spor aktivitelerinde büyük avantaj sağlayan omuz eklemi, aynı zamanda travmalara da açıktır. Omuz ağrısına neden olan çeşitli faktörler bulunmaktadır.

Omuz ağrısına yol açan en yaygın sebepler ve tedavileri şunlardır:

KAS AĞRILARI:

Fibromiyalji Sendromu, Miyofasiyal ağrı sendromu ve diğer kas problemleri omuz ağrısına sebep olabilir.

KAS VE SİNİR SIKIŞMASI:

Boyun fıtıkları, Brakial pleksus nöropatileri, Torasik Outlet Sendromu ve diğer nedenler omuz ağrısına yol açabilir. İmpingement sendromu, supraspinatus kas tendonu ve diğer bölgelerde sıkışmaya bağlı olarak gelişebilir.

LABRUM (KAPSÜL) YIRTIKLARI:

Labrum yırtıkları, omuz instabilitesine neden olabilir ve akut travmalardan kaynaklanan omuz çıkıklarında ortaya çıkabilir.

KAS YIRTIKLARI:

Supraspinatus kası ve diğer rotator cuff kaslarında oluşan yırtıklar da omuz ağrısına neden olabilir.

DONUK OMUZ:

Adesiv kapsülit olarak da bilinen donuk omuz sendromu, omuz eklem kapsülünün inflamasyonu sonucu gelişir ve omuz hareket kabiliyetini kısıtlayabilir.

OMUZ EKLEMİ PATOLOJİLERİ:

Omuz eklemindeki osteoartrit, osteokondral lezyonlar, Romatoid artrit ve diğer hastalıklar da omuz ağrısına sebep olabilir.


Related Posts

Yumurtalık Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Yumurtalık kanseri nedir, yumurtalık kanseri belirtileri nelerdir? Prof.Dr. Mete Güngör, yaş ilerledikçe yumurtalık kanseri görülme riskinin arttığını söyledi. 

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Baharda ortaya çıkan 1 numaralı cilt bakım hatası! DNA’yı bile bozuluyor

Yaz gelmeden önce cildinizi yaza hazırlamak ve henüz güneşlenmeden önce hafif bir bronzluk elde etmek isteyebilirsiniz. Herkes güneşe maruz kalmaya yavaş yavaş alışmanın cildi ani yanıklardan kurtarabileceğini düşünse de bu aslında büyük bir yanılgıdır. Güneşlenme mevsimi gelmeden çeşitli yöntemlerle elde edilmiş bronzluğun güneş yanığına karşı koruma sağladığı fikri bir efsaneden başka bir şey değil. Baharda ortaya çıkan ve hemen hemen herkesin yaptığı cilt bakım hatası!

Astım hastalarının en çok yaptığı 5 hata

Dünyada milyonlarca insanı etkileyen astım hastalığıyla ilgili en büyük sorunlardan birinin doğru sanılan yanlış bilgiler olduğunu belirten uzmanlar, kulaktan dolma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …

Uzmanından güneş kremiyle ilgili kritik uyarı

Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Bita Kavuncu, güneş ışınlarının sadece yaz aylarında değil yılın her döneminde cilt üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı. Kavuncu, sağlıklı bir cilt için her mevsimde düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir