‘Siber güvenlik programlarının sayısını artıracağız’

ÜAK Toplantısı Sonrası Yapılan Açıklamalar

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısının 261’incisi Yükseköğretim Kurulunda gerçekleştirildi. YÖK Başkanı Erol Özvar, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Türkiye’nin farklı illerinde gerçekleştirilen 2030’a Doğru Türk Yükseköğretim Vizyonu Bölgesel Toplantıları’nın çok verimli geçtiğini belirterek, bu toplantıların kalıcı bir netice vermesi adına bir rapor hazırlanması kararını aldıklarını ve rapor ile oluşturulan eylem planını önümüzdeki ay üniversitelerle paylaşacaklarını bildirdi.

SAĞLIK VE TARIMDA DİJİTALLEŞME

Özvar, üniversitelerde dijitalleşme ve bilişim teknolojileri odaklı anlayışla sağlık eğitimi alanında da dönüşüm gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu konudaki çalışmalarımızı koordine etmek adına bir çalışma grubu oluşturduk. Yeni önlisans programlarını belirledik ve bunları bu yıl açılmak üzere üniversitelerimize teklif edeceğiz. Lisans programları üzerinde bir süre daha çalışacağız ve önümüzdeki süreçte bunlarla ilgili de gerekli adımları atacağız. Tarım; yapay zekâ, hassas tarım uygulamaları, nesnelerin interneti tabanlı izleme sistemleri ve büyük veri analitiği gibi teknolojilerin hızla entegre edilmesi gereken sektörlerin başında gelmektedir. Tarımda dijital teknolojilere dayalı lisans ve ön lisans programlarının oluşturulmasını, mevcut programların revize edilmesini ve sektörle iş birliklerinin derinleştirilmesini teşvik ederek, ülkemizin tarımsal üretim kapasitesini ve küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Yeni ön lisans ve lisans programlarının tekliflerini aldık ve bunlar üzerinde çalışıyoruz. Açılacak programların netleşmesinin ardından üniversitelerimize tekliflerimizi ileteceğiz” dedi.

YEŞİL EKONOMİ VE YAPAY ZEKA PROGRAMLARI

Özvar, dijitalleşme ve yapay zekâ alanlarında başlattıkları program açma ve müfredat yenileme seferberliğinin benzerini yeşil ve sürdürülebilir teknolojiler alanında da gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti. “Ülkemizin yeşil ekonomi yolunda ihtiyaç duyacağı uzmanları yetiştirmek üzere üniversitelerimizde ilgili alanlarda önlisans, lisans ve lisansüstü programların açılmasını planlıyoruz. Mevcut üniversite programlarımızın müfredatlarına yeşil dönüşüm perspektifini entegre etmesini bekliyoruz. Yapay zekâ temelli program açan üniversite sayısını 80’e çıkaracağız. Bunlar arasında vakıf üniversitemiz de yer alacak”

SPOR DOSTU KAMPÜS

Özvar, geçtiğimiz yıl 19 Mayıs’ta duyurulan Spor Dostu Kampüs Projesinin başvurularının bu yıl şubat ayı içerisinde alındığını ifade ederek, “Projenin ilk yılında başvuru yapan 83 üniversiteden 66’sının başvurusu olumlu değerlendirilerek ön değerlendirmeyi geçmiştir. Yapılan ön değerlendirmede 66 üniversitenin 77 kampüsünün başvurusu olumlu değerlendirilerek panelist sürecine geçmiştir. Spor Bilimleri ve Beslenme-Diyetetik bölümlerinden 57 alan uzmanı akademisyenden oluşan panel değerlendirme süreci mayıs ayının ilk haftasında tamamlanmış olacaktır. Sürecin tamamlanmasının ardından değerlendirme sonuçları, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftasında kamuoyuyla paylaşılacaktır.” dedi.

Related Posts

Van Kültür Yolu Festıvali sanatla kapılarını açtı: 300 etkinlik, 9 günlük şölen

Van Kültür Yolu Festıvali sanatla kapılarını açtı: 300 etkinlik, 9 günlük şölen

Baraj doluluk oranları 10 Temmuz 2025 || İstanbul barajlarındaki son durum ne, doluluk oranı yüzde kaç?

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlardaki doluluk oranları, sıcak yaz günlerinin etkisiyle yakından takip ediliyor. 10 Temmuz 2025 tarihinde İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanan güncel verilere göre, megakentin su kaynaklarındaki son durum vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Küresel ısınmanın etkisi, artan su tüketimi ve yağışların azalmasıyla baraj doluluk oranları düşüş trendinde. Peki, İstanbul barajları yüzde kaç dolu? İşte İstanbul baraj doluluk oranları 10 Temmuz 2025

Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, pazar günü yapılacak

Akademi Giriş Sınavı ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, pazar günü yapılacak

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Van’da bir ilk: Picasso’nun orijinal eserleri Türkiye’de

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

İSKİ İstanbul su kesintisi 29 Haziran 2025 || Bayrampaşa, Güngören, Fatih’te sular ne zaman, saat kaçta gelecek?

İSKİ 29 Haziran su kesintisi bazı ilçeleri etkiledi. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar, 29 Haziran 2025 Pazar günü Bayrampaşa, Güngören ve Fatih ilçelerinde planlı su kesintileriyle karşı karşıya. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından duyurulan kesintiler, altyapı yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle gerçekleştirilecek. Peki, 29 Haziran Bayrampaşa, Güngören ve Fatih’te sular ne zaman kesilecek, saat kaçta geri gelecek?