Suriye Devlet Başkanı Şara’dan Körfez çıkartması

Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara, Körfez Turuna Başladı

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığı bilgilere göre, Ahmed eş-Şara’nın Körfez turu, ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi ve Körfez’den yatırım çekmeyi amaçlıyor. Bu yatırımlar, ülkenin savaş sonrası ulusal yeniden inşa ve kalkınma planlarını destekleyecek.

Turun ilk durağı Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi şehri oldu. Ahmed eş-Şara, BAE Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan tarafından resmi bir törenle karşılandı. Görüşmelerde savaş sonrası toparlanma, ekonomik ortaklık ve altyapı projeleri ele alındı.

Trump, Suriye’ye uygulanan yaptırımları sona erdirdi

Yeni Stratejik Ortaklıklar Kuruluyor

Ahmed eş-Şara, Suriye’nin “savaş ve bölünme dönemini geride bıraktığını” ve Körfez ülkeleriyle “stratejik ortaklıklar” kurmaya odaklandığını belirtti. Ayrıca, BAE’nin bölgesel istikrarı destekleme rolünü övdü ve sürdürülebilir kalkınma, dijital dönüşüm ve temiz enerji alanlarındaki deneyimlerinden faydalanmak istediklerini vurguladı.

Şeyh Muhammed bin Zayed ise BAE’nin Suriye’nin istikrarı sağlama ve ekonomisini yeniden inşa etme çabalarını tam desteklediğini belirtti. İki ülke arasındaki özellikle altyapı, yatırım ve teknoloji alanlarında ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu tur, Suriye’nin uzun süren uluslararası izolasyonunun ardından bölgesel normalleşme ve kalkınma yolundaki önemli bir adım olarak nitelendiriliyor.

Related Posts

Trump ek gümrük vergilerini 1 Ağustos’a erteledi, bazı ülkelere ise yeni oranlar açıkladı: İşte son durum

ABD Başkanı Donald Trump, ülkelere yönelik ek gümrük vergileriyle dün basına açıklama yaptı. Trump bazı ülkeler için vergilerin uygulanma tarihini 1 Ağustos’a ertelerken bazı ülkeler içinde yeni oranlar açıkladı. Trump ek gümrük vergilerinde son durum.

Beştepe’deki kritik görüşmeden kulis: DEM Parti heyeti Erdoğan’dan Öcalan için ne istedi?

Beştepe’deki kritik görüşmeden kulis: DEM Parti heyeti Erdoğan’dan Öcalan için ne istedi?

İsrail’de muhalefetten Netanyahu’ya tepki: ‘Askerler senin yüzünden ölüyor’

İsrail Evimiz Partisi lideri Avigdor Liberman, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi’nde “Tel Aviv güvenliği için değil Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin korunması için öldüğünü” söyledi.

Trump Gazze’de ateşkes için tarih verdi

Trump, bir havaalanında gazetecilere yaptığı açıklamada, Gazze’de yakın zamanda bir anlaşma sağlanması konusunda umutlu konuştu. “Sanırım, Gazze’de bir anlaşmaya yakınız” ifadeleri kullanan Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Washington’a …

Yargıtay verileri: AKP 256 bin üye kaybetti, CHP 370 bin yeni üye kazandı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, siyasi partilerin güncel üye sayılarını yayımladı. Buna göre AKP, 256 bin üye kaybı yaşarken, CHP ise 370 binden fazla yeni üye kazandı. Yeniden Refah ve Saadet Partisi’nin de üye artışındaki sayı dikkat çekti.

Netanyahu, Trump ile görüşmesinin ateşkes müzakereleri konusunda ilerleme sağlayacağını söyledi

Netanyahu, Trump ile görüşmesinin ateşkes müzakereleri konusunda ilerleme sağlayacağını söyledi