Suriye: Türkiye’den elektrik ithalatı için anlaşma imzalanacak

Suriye İle Türkiye Arasında Enerji İşbirliği Yükseliyor

İstanbul’da gerçekleşen Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde, Suriye Enerji Bakanı Muhammed el-Beşir, Suriye devlet haber ajansı SANA’ya önemli açıklamalarda bulundu. El-Beşir, Suriye’nin yakın zamanda Türkiye’den elektrik ithal etmek için bir anlaşma imzalayacağını doğruladı.

Söz konusu elektriğin Türkiye’den Suriye’ye 400 kilovoltluk bir hattın inşası ile iletilmesi planlanıyor. Ayrıca, Kilis-Halep arasında doğalgaz boru hattı çalışmalarının da devam ettiği belirtiliyor.

“Enerji Durumuna Olumlu Katkı Sağlayacak”

Bakan El-Beşir, gelecekte Reyhanlı ile İdlib kırsalındaki Harem bölgesini birbirine bağlayacak bir elektrik dağıtım hattının hizmete gireceğini duyurdu. Yaklaşık 80 megavatlık bir elektriğin Türkiye tarafından Suriye’nin kuzeyine iletilmesi planlanıyor.

El-Beşir, doğalgaz boru hattıyla Suriye’deki elektrik santrallerine günlük 6 milyon metreküp doğalgazın aktarılacağını ve bu durumun ülkenin enerji durumuna olumlu katkı sağlayacağını vurguladı.

Türk Şirketlerine Yatırım Çağrısı

Enerji Bakanı El-Beşir, Suriye’de madencilik sektörüne yönelik fosfat ve lityum gibi minerallerin çıkarılması konusunda Türk şirketleriyle görüşmeler yapıldığını belirtti. Ayrıca, karasularında doğalgaz arama imkanlarının da ele alındığını açıkladı.

El-Beşir, Türk şirketlerini Suriye’ye yatırım yapmaya davet ederek, petrol ve doğalgaz arama, rafinerilerin rehabilitasyonu, ulaştırma, elektrik hatları ve santrallerin yenilenmesi gibi enerji sektörlerinde yatırım fırsatları olduğunu vurguladı.

Related Posts

Özgür Özel’in ailesine tehdit mesajları: Kızının ev adresi paylaşıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sırrı Süreyya Önder’e veda töreni çıkışında saldırıya uğradı. Saldırının ardından saldırgan Selçuk Tengioğlu adına açılan bir sosyal medya hesabından Özgür Özel ve kızına yönelik tehdit mesajları atıldı. Mesajlarda Özel’in kızı İpek Özel’in ev adresi de paylaşıldı.

Sırrı Süreyya Önder son yolculuğuna uğurlandı… Annesi tabutu başında ağıtlar yaktı: Cenaze namazını İhsan Eliaçık kıldırdı

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma töreninin ardından cenazesi Barbaros Hayrettin Paşa Camisi’ne getirilen Sırrı Süreyya Önder’in ailesi gözyaşlarını tutamadı. Önder’in annesi Zeliha Önder’in oğlunun tabutuna sarılarak ağıt yaktığı anlar kameralara yansıdı. Cenaze namazı Önder’in vasiyeti üzerine İhsan Eliaçık tarafından kıldırıldı.

Kartalkaya: İki bakanlık da soruşturma izni vermemiş

İçişleri ile Çalışma Bakanlığı, Kartalkaya’daki yangın faciasında sorumlulukları sorgulanan personeli için soruşturma izni başvurusunu yanıtsız bıraktı. Bu durum, soruşturma izni verilmemesi anlamına geliyor.

Konya’da havaya ateş açan 2 kişi yakalandı

Konya’nın Meram ilçesinde havaya ateş açarak genel güvenliği tehlikeye atan 2 kişi, polis ekiplerince yakalandı.

Pakistan’da cezaevi aracına saldırı: 5 polis memuru kaçırıldı

Belucistan’da bir cezaevi aracına saldırı düzenlenen ve beş polis memurunun kaçırıldığı olayı BLA isimli ayrılıkçı grup üstlendi.

Hisarcık’ta trafik kazası: 1 yaralı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla attı. Kaza sonucu 1 kişi yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir