Tehlike Seviyesi 4!

NHC, dün yaptığı açıklamada Beryl’in Barbados’un 565 kilometre doğusunda yer aldığını ve rüzgar hızının 209 kilometreye ulaştığını bildirmişti. Kurum, kasırganın bugün Windward Adaları’na ulaştığında “son derece tehlikeli bir büyük kasırga” olma özelliğini koruyacağını ve bölge sakinlerinin yerel yetkililer tarafından verilecek talimatlara uymaları gerektiğini vurguladı.

Beryl’in karaya vurduğunda şiddetli yağış ve fırtına dalgası oluşturacağı tahmin ediliyor. Su seviyesinin normal seviyenin 2,74 metre üzerine çıkması bekleniyor. NHC, Windward Adaları’nın bazı bölgelerinde, özellikle Saint Vincent ve Grenadinler ile Grenada’da kasırga kuvvetinde rüzgarlar ve yaşamı tehdit eden fırtına dalgası riskinin yüksek olduğunu açıkladı.

Kasırganın tüm hafta boyunca Karayip Denizi boyunca ilerlemesi ve etkisini sürdürmesi bekleniyor. Saint Vincent ve Grenadinler Başbakanı Ralph Gonsalves, “Vatandaşlarımızı bu konuyu çok ciddiye almalarını ve en kötüsüne hazırlanmalarını istiyorum” diyerek uyarıda bulundu. Yerel yetkililer de elektrik kesintileri ve olası hasarlara karşı vatandaşları uyardı.

Grenada Valisi Cecile La Grenade ise kasırganın etkisi nedeniyle yarın sabaha kadar olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. Bu süre zarfında hastaneler ve acil durum merkezleri dışında tüm işyerlerinin kapalı kalacağı belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx