Trump affetmişti: Kongre baskını sanığı polis çevirmesinde öldürüldü

ABD’de Matthew Huttle Trafik Polisi Çevirmesinde Öldürüldü

Indiana eyaletinde 42 yaşındaki Matthew Huttle’ın bir trafik polisi çevirmesinde öldürüldüğü açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump, Kongre baskını sırasında yargılanıp hüküm giyen kişilere af çıkarmıştı. Olayın ise 26 Ocak Pazar günü gerçekleştiği belirtildi.

Indiana Eyalet Polisi (ISP), polisin Huttle’ın aracını trafik çevirmesinde durdurduğunu ve Huttle’ın polis memurlarına direndiğini iddia etti. Huttle ve polis arasında çatışma çıktığı bildirilirken, Huttle’ın üzerinde ateşli silah olduğu belirtildi. Olayın detayları henüz netlik kazanmazken, polis memurunun ücretli idari izne çıkarıldığı açıklandı.

Matthew Huttle, Trump’ın af kararı verdiği kişilerden biriydi. Hapse giren Huttle, 6 ay ceza alarak Temmuz 2024’te serbest bırakılmıştı. Huttle ve amcası Kongre baskını sırasında bulunmuş, amcası daha önce yaptığı açıklamada pişmanlık duymadığını belirtmişti.

Indiana polisi, çatışmaya karışan polis memuru hakkında soruşturma başlatılması için talepte bulundu. Haber, dış haberler servisi tarafından derlenmiştir.

Related Posts

CHP Antalya mitingi 1 Haziran 2025

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin yeni adresi Antalya oldu. Özgür Özel konuşacak.

Yunan polisi, ajanlarına kurşun yağdıran Dalton’u yakaladı

Yunanistan’da EYP istihbarat ajanlarına kurşun yağdıran Daltonlar çetesine bağlı bir kişi, Yunanistan’ın Rodop köyünde düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüpheli, saldırıda kullanılan aracı kullanan ve ateş eden kişi olarak tanımlandı. Diğer iki zanlının Edirne sınırına yakın bölgede arandığı bildirildi.

Hindistan’da şiddetli yağışlar can aldı: En az 22 kişi öldü

Hindistan’da şiddetli yağışlar can aldı: En az 22 kişi öldü

Almanya’da küçük uçak evin üzerine düştü: 2 ölü

Almanya’da küçük uçak evin üzerine düştü: 2 ölü

Zelenski: Türkiye’ye devletimizin toprak bütünlüğüne verdikleri destek için teşekkür ediyorum

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesiyle ilgili olarak, “Kendisine ve Türkiye’ye, devletimizin toprak bütünlüğü ve egemenliğine verdikleri destekteki ilkeli duruşları için teşekkür ettim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonda Zelenski ile görüştü: İstanbul’daki görüşmelere güçlü vurgu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefonda görüştü. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede Türkiye ile Ukrayna ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmeler ele alındı. Türkiye’nin Ukrayna ile Rusya arasında adil ve kalıcı barışın sağlanması için gayret göstermeye devam edeceğini ifade eden Erdoğan, İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan ikinci tur görüşmelerde olası ateşkesin ele alınmasının barışa giden yolun taşlarını döşeyeceğini, iki ülkenin de güçlü heyetlerle toplantıya katılımının barış yolunda sağlanan ivmenin devamı açısından önemli olduğunu belirtti.