Van’da kayyım gerilimi

VAN – Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan’a “görevden uzaklaştırma” kararı sabaha karşı tebliğ edildi.

Sabah saat 04.15 sıralarında çok sayıda polis belediye binasını ablukaya aldı. Binadan giriş ve çıkışlar kapatıldı. Belediye binasınım yerleşkesine çok sayıda gaz fişeği atıldı. Havadan polis helikopteri de operasyona destek verdi.

Belediye binasında bulunanlar ve beş gündür devam eden nöbet eylemine katılanlar gözaltına alındı. Aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’un da bulunduğu pek çok kişi gözaltına alındı. Hatun daha sonra serbest bırakıldı. Gazeteciler, Rabia Önver, Behçet Bayhan, Medine Mamedoğlu, Mehmet Güleş, Bilal Babat gözaltına alındı.

Belediyenin çatısına çıkan polisler, kayyım yönetiminin bıraktığı borcu gösteren pankartı ve “Gaspa izin vermeyeceğiz” yazılı pankartı indirdi.

İMZALAMAYI REDDETTİ

Zeydan’a getirilen “görevden uzaklaştırma” kararı belediye önünde polisler tarafından tebliğ edildi. Zeydan, tebligatı imzalamayı reddetti. Karara tepki gösteren Zeydan, “Utanmazlar siz nasıl bu halkın karşısına çıkacaksınız! Biz seçilmiş belediye başkanlarıyız. Bu gerçeği kimse değiştiremez. Tebliği kabul etmiyorum. 1 milyon 200 bin kişinin hakkını çalıyorsunuz bir tebligatla. Halk iradesini eziyorsunuz. Ne yapsın bu insanlar? Bizim siyasi saiklerle tutuklandığımızı AİHM hükmetti. Anayasa’yı çiğniyorsunuz” dedi.

Zeydan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda da “Utanmaz hırsızlar Van halkının iradesini gasp ettiler. Darbeciler kaybedecek halk kazanacak” diye yazdı.

DEM PARTİ: BU BİR DARBEDİR

DEM Parti’nin sosyal medya hesabından paylaşımda, “Bu bir darbedir! Van Büyükşehir Belediyemize yapılan gece yarısı kayyım darbesi, halkın iradesine vurulmuş bir darbedir. Belediye binamızın basılması, halka gaz bombaları ve plastik mermilerle saldırılması, çocukların, yaşlıların darp edilip gözaltına alınmasını lanetliyoruz! Bu hukuksuzluğa boyun eğmeyeceğiz. Van halkının iradesini gasp etmeye çalışan kayyımcı zihniyete karşı duracağız! Belediyeler darbecilerin değil halkındır!” denildi.

Related Posts

Bakan Tunç’tan CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyona ilişkin açıklama: Kamu görevi yürütenler dahil herkes, yargı denetimine tabidir

Bakan Tunç’tan CHP’li belediyelere yönelik yeni operasyona ilişkin açıklama: Kamu görevi yürütenler dahil herkes, yargı denetimine tabidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Bodrum açıklarında tur teknesi yanarak battı

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında günü birlik tur teknesi yanarak battı, 13 yolcu kurtarıldı.

147 yıllık tarihi otel 54 liraya satışta

İngiltere’de bulunan 147 yıllık The Royal Hotel, şaşırtıcı bir şekilde sadece 1 sterline (yaklaşık 54 TL) satışa çıkarıldı. Ancak bu cazip teklifin arkasında ‘küçük bir detay’ gizli…

Erzincan’da uyuşturucu operasyonunda 4 gözaltı

Erzincan’da bir araçta 6 kilo 300 gram sentetik uyuşturucu ele geçirdi, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.