Washington Büyükelçiliği önünde İmamoğlu’na destek

Türk Amerikan Protestocuları, Washington Büyükelçilik Önünde İmamoğlu’na Destek gösterisi düzenledi

Serra Karaçam / Halk TV ABD Temsilcisi

Washington Polisi, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin bulunduğu Massachusetts Avenue’yu, Türk Amerikan protestocuları için trafiğe kapattı. Sadece Türk bayraklarıyla katılımın olduğu gösteride, vatandaşlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir sonraki seçimde Cumhurbaşkanlığı aday adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösterdi, pankartlar taşıyarak sloganlar attılar.

Yaklaşık 500 Türk vatandaşı, 23 Mart Pazar günü Washington Büyükelçiliği önünden Büyükelçilik konutuna yürüdü.

Vatandaşlar barışçıl bir şekilde yürüyüş yaparken, Türk grubu polis tarafından yakın korumaya alındı. Protesto organizatörleri, Türkiye karşıtı farklı gruplardan provokatörlerin araya girmemesi için azami dikkat gösterdi.

Washington Ortadoğu Enstitüsü Türkiye Programı Direktörü Gönül Tol, “Beklediğimden fazla insan geldi. Gösteri için izin alınan küçük bir alan olmasına rağmen çok insan geldi. Gönüllülerin, gençlerin başlattığı bir şey. Herkes içindeki endişeyi dile getirmek istedi. Hepimiz bir eşikte olduğumuzu hissediyoruz ve bu eşik aşılırsa sadece o partinin, bu partinin değil, bütün ülkenin geleceği söz konusu. O yüzden burada hiç kimse bir partinin bayrakları altında değil, sadece Türk bayraklarını getirdi, çünkü ülkemizi sevdiğimiz için buradayız.” ifadelerini kullandı.

Gelecek seçimlerde muhalefetin adayının nasıl şekilleneceği sorusuna Tol, “Umut edelim seçimler olsun, aslında bu nedenle de buradayız, insanların seçme hakkı elinden alınıyor. Sayın İmamoğlu terörden dolayı hapse atılmadı ama bu gündeme gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Hükümet muhtemelen birkaç şeyden endişe ediyor. Öcalan ile giden süreci baltalamak istemiyorlar veya sokağı yatıştırmak için böyle bir adım attılar.” ifadelerini kullandı.

Protestocular “Ya hep beraber, ya hiç birimiz”, “Her Firavun’un bir Ekrem’i vardır”, “Hak, hukuk, adalet”, “Ayakkabı kutularını unutmadık”, “Mesele diploma ve usulsüzlükse, iptal edilecek daha önemli mevki var” pankartları taşıdılar.

Türk-Amerikan toplumunun bazı üyeleri, Elçiliği protesto etmeyi prensip olarak doğru bulmadıklarını söylerken, bazıları da bunun yerine AK Parti’nin Washington’daki binasının önünde toplanmanın daha doğru olabileceğini savundu.

Related Posts

Gençlerin Evliliği Kolaylaştırılmalı

Diyanet Başkanı Erbaş, gençlerin evlenmelerine yardımcı olunması gerektiğini vurguladı.

Bahçeli, Kamu-Sen yönetimiyle görüştü; hatıra fotoğrafı çekildi

Bahçeli, Kamu-Sen yönetimiyle görüştü; hatıra fotoğrafı çekildi

Altınbaş Üniversitesi 2024-2025 Mezuniyet Töreni

Altınbaş Üniversitesi’nde 2024-2025 akademik yılı mezuniyet töreni başarıyla gerçekleştirildi.

Gelecek Partisi’nden istifa eden isimden AKP açıklaması

Gelecek Partisi’nden istifa eden iki isimden biri olan İsa Mesih Şahin, AKP’ye geçme iddialarının ardından açıklama yaptı.

Gaziantep FK’nın Kayseri Kampı

Gaziantep FK, Kayseri’de sezon öncesi ikinci etap kamp çalışmalarına devam ediyor.

Yangın riski en yüksek haftaya giriliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 7 derce üzerine çıkacağını açıklarken, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü yangın riskinin en üst seviyede olacağını bildirdi.