X’ten Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun talebine yanıt

Sosyal Medya Platformu X’ten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Destek Açıklaması

Sosyal medya devi X (Twitter), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına tepki gösteren bazı hesapların erişim engeliyle karşı karşıya kalması hakkında açıklamalarda bulundu. Şirketten yapılan açıklamada, “Türkiye’deki medya organları, gazeteciler, siyasi figürler, öğrenciler ve diğer bireylerin 700’den fazla hesabının engellenmesi yönündeki çok sayıda mahkeme kararına itiraz ediyoruz” denildi.

X’e ait Global Government Affairs hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

  • Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, Türkiye’deki medya organları, gazeteciler, siyasi figürler, öğrenciler ve diğer bireylerin 700’den fazla hesabının engellenmesi yönündeki çok sayıda mahkeme kararına itiraz ediyoruz.
  • Herkesin ifade özgürlüğü hakkını savunmaya kararlı bir platform sağlamak X için kritik bir öneme sahiptir ve Türk hükümetinin bu kararının sadece hukuka aykırı olmakla kalmayıp aynı zamanda milyonlarca Türk kullanıcısını ülkelerindeki haberlere ve siyasi görüşlere erişiminden mahrum bıraktığına inanıyoruz.
  • Bu ilkeleri hukuk sistemi aracılığıyla savunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. X, faaliyet gösterdiğimiz her yerde her zaman ifade özgürlüğünü savunacaktır.

Related Posts

Uzak Şehir İkinci Sezon Hazırlıkları Başladı

Uzak Şehir dizisinin yeni sezon hazırlıkları hızla sürerken, Sinem Ünsal’dan müjde geldi.

Suriye’deki seçimler Süveyda, Haseke ve Rakka’da ertelendi

Suriye ‘de eylül ayında yapılması planlanan ilk parlamento seçimlerinin Süveyda, Haseke ve Rakka vilayetlerinde “güvenli bir ortam sağlanana kadar” erteleneceği açıklandı.

Xi Jinping’den Tibet’te İşbirliği Çağrısı

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Tibet’teki etnik gruplara modernleşme için ortak çaba çağrısında bulundu.

Ünü dünyaya yayılan lezzet: Sofralara ulaşıyor

Dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzümünün merkezi konumundaki Sarıgöl Ovası’nda hasat dönemi başladı. Bağlardan kesilen üzümler tüketicilerin sofralarına ulaştırılmak üzere yurdun çeşitli kentlerindeki hallere gönderiliyor.

Diyarbakır’da arazi kavgası: 2 ölü, 4 yaralı, 13 gözaltı

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Şener Üşümezsoy’dan ‘Adalar fayı’ açıklaması: Dediğim 23 Nisan’da çıktı!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, medyada yer alan “Adalar fayı geriliyor” başlıklı haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek, buranın ölü fay olduğunu anımsattı. Daha önce Kumburgaz fayına dikkat çektiğini de ifade eden Üşümezsoy, “23 Nisan depreminin ardından bu öngörüm doğrulandı” dedi.