Yunanistan 2 yıl önceki tren kazası faciasını unutmuyor; tepkiler Miçotakis hükûmetine karşı gösterilere dönüştü

Yunanistan’daki Tren Kazası Hala Gündemde

28 Şubat 2023 tarihinde Yunanistan’da yaşanan tren kazası, hala Yunan halkının gündeminden düşmüyor.

Atina ve Selanik başta olmak üzere Yunanistan genelinde ve Avrupa ile ABD’deki Yunan topluluklarının bulunduğu şehirlerde düzenlenen protestolara yüz binlerce kişi katıldı.

Protestocular, tren faciasının üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen hükümetin olayın gerçek nedenlerine dair hesap vermemesini sorguluyor.

Yapılan soruşturmalar sonucunda, Atina-Selanik seferini yapan yolcu treni ile karşıdan gelen bir ticari yük treninin çarpışması sonucu Tembi bölgesinde meydana gelen kazada 57 yolcunun yanarak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Bu durumda, kaza anında patlayan yanıcı madde taşıyan bir vagonun etkili olduğu belirlendi.


Tembi bölgesindeki tren faciasında 57 kişi hayatını kaybetmişti.

Yasa dışı olduğu belirlenen yanıcı madde vagonunun eklenmesine nasıl izin verildiği konusundaki sorulara hükümetin sessiz kalması tepkilere neden oluyor.

Ulaştırma Bakanı Achileas Karamanlis’in istifa etmesinin yetersiz olduğunu düşünen Yunan halkı, kaza sonucunda hayatını kaybedenlerin ailelerini tatmin etmek istiyor.

Larissa kenti istasyon şefinin hatası nedeniyle gözaltına alınıp ev hapsine alınması da aileleri tatmin etmiyor. Yine de, aileler, tren kazasının asıl sorumluları olarak teknik aksaklıklardan sorumlu olan hükümet ve devlet organlarına suç duyurusunda bulunuyor.

Geçtiğimiz pazar günü Atina, Selanik, Patras ve diğer Yunan kentlerinde geniş çaplı protesto gösterileri düzenlendi. Binlerce kişinin katıldığı gösterilerde “Asla unutmayacağız”, “Tembi’nin sorumluları hesap verecek”, “Ellerinizde canlarımızın kanı var” gibi sloganlar atıldı ve pankartlar açıldı.

Ülke genelinde düzenlenen bu protesto gösterileri, Başbakan Kiryakos Miçotakis hükümetine karşı düzenlenen en geniş kapsamlı protesto gösterileri olarak tarihe geçti.

Yunanistan’daki tren kazası, Türkiye’de yaşanan deprem felaketiyle kısa bir süre arayla gerçekleşmiş olmasına rağmen, yapılan taziyeler ve yardımlar sayesinde Türk-Yunan ilişkilerinde bir yakınlaşma ve düzelme sürecine girmiştir.

Related Posts

Suriye’nin devlet arması değişti: Kartal ve 14 tüyü ne anlama geliyor?

Beşşar Esed liderliğindeki Baas yönetiminin 8 Aralık 2024’te devrilmesinin ardından, zalim rejime ait kalıntılar da bir bir silinmeye başladı. Şam’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan medyaya yansıyan bir görselde, devletin resmi armasının değiştirildiği görüldü. Armada kanatlarında 14 tüy bulunan bir kartal üstüne üç yıldız bulunuyor.

6 ilde ‘borsada yüksek kazanç’ vurgununa operasyon

6 ilde borsada yüksek kazanç vaadiyle milyonlarca liralık vurgun yaptığı öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 12 şüpheliden 10’u tutuklandı.

Avrupa ülkesinden yarım milyon kişiye çalışma vizesi

Düşen doğum oranları ve artan ölüm sayılarının yarattığı demografik baskıya dikkat çekem yetkililer Avrupa ülkesinde 500 bin kişiye iş vizesi verileceğini duyurdu.

Ermenistan’da vekil, Rus kanallarının yasaklanmasını konuşuyor

Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan, Rus televizyon kanallarının ülkede yasaklanması gerektiğini söyledi. Simonyan, bu yayınların Ermenistan için zararlı içerikler taşıdığını belirtti. Açıklama, Erivan’ın Moskova’dan uzaklaşıp Batı ile yakınlaştığı bir dönemde yapıldı.

Sırp polisinden öğrencilere sert müdahale: Çok sayıda göz altı var

Sırbistan’da 3 Temmuz sabahı başkent Belgrad’da polis güçleri, önceki gece yaşanan olayların ardından üniversite çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Hukuk Fakültesi önünde devam eden müdahalelerde onlarca öğrenci gözaltına alındı. İçişleri …

Netanyahu’nun oğlu Anver korkudan adını değiştirdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun oğlu Avner Netanyahu’nun, 2022 yılında eğitim amacıyla İngiltere’ye gitmeden önce güvenlik endişesiyle adını değiştirdiği bildirildi. ÜNİVERSİTE KAYDINI FARKLI İSİMLE YAPTIRDI Yerel basında yer alan haberlere …