Mehmet Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması

Mehmet Şimşek: Küresel Ekonomi ve Türkiye’nin Görünümü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dördüncü Antalya Diplomasi Forumu’nda “Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin Görünümü” panelinde küresel ekonomi, Türkiye’nin mevcut durumu ve gelecekteki ekonomik politikalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Şimşek, küresel ekonomik politika belirsizliklerinin tarihi rekor seviyelerde olduğunu vurgulayarak, ticarette artan korumacılığın bu belirsizliğe en çok katkı sağlayan faktörlerden biri olduğunu belirtti. 2009’dan bu yana korumacı tedbirlerin 11 kat arttığını söyleyen Şimşek, Türkiye’nin görece güçlü bir konumda bulunduğunu dile getirdi.

“Türkiye Yatırımla Büyüyen Bir Ekonomi”

Şimşek, Türkiye’nin ekonomik büyümesinin çoğunlukla yatırımlar ve nihai tüketim harcamalarıyla desteklendiğini belirterek, diğer ülkelere göre daha düşük ihracata bağımlılığının Türkiye’yi küresel ticaret savaşları karşısında avantajlı bir konuma getirdiğini söyledi.

Orta Koridor’un ve yeni Kalkınma Yolu’nun bir parçası olan Türkiye’nin bölgedeki barış, güvenlik ve refahı artırmak için bağlantılılık yatırımlarına önem verdiğini vurgulayan Şimşek, yapısal dönüşümlerin kararlılıkla hayata geçirileceğini belirtti.

Enflasyonla mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Şimşek, enflasyonun düşüşe geçtiğini ve bu sürecin devam edeceğini belirtti. Geniş kapsamlı bir politika setine sahip olduklarını ve enflasyonu düşürmek için kararlılıkla çalıştıklarını belirtti.

“Ticaret Savaşının Kazananı Olmaz”

Panel sonrasında katılımcıların sorularını yanıtlayan Şimşek, ticarette korumacılığın Türkiye’yi ve ekonomi politikalarını nasıl etkileyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Bizim görmek istediğimiz aslında yine kural temelli, açık, çok taraflı ticaret çerçevelerine geri dönülmesidir” diyen Şimşek, serbest ticarete inandıklarını ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Related Posts

Trafik sıkışıklığının İstanbul’a maliyeti ortaya çıktı: Zarar çok büyük

İstanbul Okan Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Selim Dündar, mega kentteki trafik sıkışıklığının yıllık maliyetinin yaklaşık 6-7 milyar dolar olduğunu bildirdi. Dündar, “Karayolu …

4 aylık zam farkı belli oldu! İşte en düşük emekli maaşı için yeni tahmin

Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte milyonlarca SSK, Bağkur emeklisi ve memur ile memur emeklilerinin alacağı 4 aylık zam farkı netleşti. Peki maaşlara temmuzda ne kadar zam olur? En düşük emekli maaşı için beklentiler neler? İşte detaylar…

Oto satışında nisan rekoru kırıldı

Otomobil satışları, nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39 artarak 85 bin 411 olurken, hafif ticari araç pazarı yüzde 37.8 büyüyerek 19 bin 941 oldu. Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarı, ocak-nisan döneminde ise önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2.7 artarak 381 bin 636 olarak kaydedildi.

Son dakika… TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı

Son dakika haberi… Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre nisan ayında enflasyon aylık yüzde 3, yıllık yüzde 37.86 oldu. En yüksek ağırlığa sahip 3 ana harcama grubunun yıllık değişimleri; gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 36,09 artış, ulaştırmada yüzde 22,76 artış ve konutta yüzde 74,07 artış olarak gerçekleşti.

ENAG enflasyon verilerini açıkladı: Nisan ayı enflasyon rakamları netleşti

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), son dakika nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ENAG’a göre nisan ayında enflasyon yüzde 4.46 arttı. Son 12 aylık artışı ise yüzde 73.88 olarak gerçekleşti. En yüksek aylık enflasyon artışı yüzde 9.67 ile “Haberleşme” grubunda oldu.

Son dakika|ENAG enflasyonu açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) nisan ayı enflasyonunu açıkladı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 4,46 arttı. Yıllık enflasyon 73,88 oldu. ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Nisan ayında %4,46 arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %73,88 …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir